antonina.detector.media
Детектор медіа
06.09.2017 11:24
Французький суд оштрафував видання за фото оголеної Кейт Міддлтон через п’ять років після публікації
Французький суд оштрафував видання за фото оголеної Кейт Міддлтон через п’ять років після публікації
Проте королівська родина отримала значно менші кошти, ніж вимагала за моральний збиток

У передмісті Парижу у франції нарешті завершився суд між британською герцогинею Кембріджською та її чоловіком принцом з одного боку, та французьким виданням Closer, яке у 2012 році опублікувало світлини оголеної Кейт Міддлтон. Тож цього вівторка, 5 серпня, суд визнав, що фото з відпочинку герцогині були втручанням в особисте життя, повідомляє CNN.

Шестеро представників видання, включаючи редактора та виконавчого директора видавничої групи, тепер мають сплатити максимальні штрафи, передбачені законодавством Франції (а це близько 45 тис. євро). Щоправда, навіть у сумі, це набагато менше, ніж від початку вимагала королівська сім’я. Адже моральний збиток, нанесений герцогині публікацією фото, вони оцінювали у 1,5 мільйонів євро.

Незважаючи на те, що, за рішенням суду, штрафи виявилися набагато меншими, головний юрист видання Closer все одно назвав їх «дещо завищеними» як для приватного спору. Він також зазначив, що в цьому випадку виникають реальні проблеми свободи, й це потребує додаткових консультацій із його клієнтами.

Фото: ivona.bigmir.net

antonina.detector.media