antonina.detector.media
Детектор медіа
05.10.2017 16:08
У Раді ускладнили організацію гастролей російських артистів
У Раді ускладнили організацію гастролей російських артистів
Прийнято законопроект, за яким артисти країни-агресора проходитимуть перевірку СБУ за місяць перед концертами

Сьогодні Верховна Рада України прийняла проект Закону до внесення змін до Закону України «Про гастрольні заходи в Україні» (щодо особливостей організації та проведення гастрольних заходів в Україні за участі громадян країни-агресора) (№6682), який було зареєстровано 11 липня 2017 року. Про це повідомляється на офіційному сайті ВР.

В документі народні депутати Олег МедуницяІгор АртюшенкоСергій РудикІрина ПодолякОлександр Опанасенко та Василь Амельченко запропонували зобов’язати організаторів гастролей російських артистів на території України за 30 днів подавати запит в СБУ, аби заздалегідь з’ясувати, чи немає у відомства підстав для того, аби не впускати цього артиста в країну. Також в законопроекті уточнюється, що підстави для недопущення гастролей певного артисту країни-агресора можуть з’явитися вже після того, як СБУ надасть відповідь на запит.

Сьогодні за основу та в цілому щодо Закону проголосували 232 депутати Верховної Ради («Проти» проголосував позафракційний депутат Яків Безбах). Після двох спроб «повернення до розгляду законопроекту» було прийняте рішення розгляду законопроекту за скороченою процедурою.

Фото: 112.ua

antonina.detector.media