antonina.detector.media
ДУСЯ
11.05.2008 11:39
«Дзеркало тижня» і «Фокус» ігнорують культурку
«Дзеркало тижня» і «Фокус» ігнорують культурку
(фото Яны Новоселовой)

Журнал «Кульбіт» у рамках фестивалю ГогольFest нагородив відзнакою «Культурний провідник» видання, які за минулий рік найбільше зробили для вітчизняної культури. Шукали переможців просто – в інтернеті, по ключовим словам «культура», «культурний», «мистецтво» і подібними їм. Одразу з пошуку виключили словосполучення «Міністерство культури» й схожі на нього (Всі пам’ятають анекдот: «Прачечная? - Х@ячечная! Министерство Культуры!»). Отже, на першому етапі відібрали більше тисячі видань, а, вивчивши, залишили двадцять, з яких нагородили шість.

Антураж заходу: червоне вино, аромопалички, інструментальна музика, високі склепіння у Мистецькому арсеналі, рояль на сцені, - загалом, культурненько. На початку організатори розказали, як важливо журналістам розуміти, що саме від них залежить доля культури в Україні, бо хто ж її, занедбану, ще буде доносити до широкого загалу? Якщо робити висновки із самої церемонії нагородження, то, справді, - щось у нас із культурою не склалося.

Найбільше нагород отримав Павло Гудімов, бо з шести фіналістів на церемонію нагородження не прийшло четверо – «Фокус», «Дзеркало тижня», «Україна молода», «Львівська газета». Гудімов, що вручав нагороди, сам їх і забрав. Власними руками свої призи прийняли лише «Експерт Украина» та луцьке видання «CITY-LIFE». Ігор Михайличенко, його керівник (колишній) патріотично закінчив свою подяку словами «Слава Україні!», чим ще раз довів, що переймається Україною, ну і звичайно її культурою.

Преси на церемонії було мало, їй було невесело і холодно у порожніх залах Мистецького арсеналу – пара з рота виривалася. Більшість під кінець розбіглися. Найцікавішим був початок заходу – біля сцени виступав артист із величезними мильними бульбашками, і кінець – бармен-шоу, з послідуючим пригощанням коктейлями. В ці моменти публіка згадувала, що ще здатна на емоції.

Для учасників конкурсу (у програмі був і конкурс – хто з гостей краще намалює статуетку-нагороду) вручався приз – склянка з повітрям, набраним «у місцях, насичених ідеями» – на стадіонах, під час театральних вистав і таке інше. Для номінантів-журналістів нагороди були більш матеріальні – власне, статуетка, до неї одна книжка, фільтр для води та один голівудський фільм. Судячи з усього, організатори праві, і привід турбуватися про українську культуру є.

Яка культура?! Хліба й видовищ!

А краще й не хліба.

Сергій Семенов (редактор відділу культури журналу "Эксперт Украина"): "У нашій країні так мало культурних подій, окрім виборів..."

Юля Вебер: "Ваша журналістка (Підалькіна) мене того разу мало не згвалтувала..."

Андрій Жолдак (зліва) взагалі не в курсі, що то за культурна церемонія. У нього сьогодні вистава, він готуватися прийшов.

(фото Яны Новоселовой)

antonina.detector.media