antonina.detector.media
ДУСЯ
07.07.2008 11:40
Хто кому лох? Монтян чи Свірко?
Хто кому лох? Монтян чи Свірко?
Наразі спостерігаю, як дві серьйозні людини нервують в інтернеті, поливаючи одна одну віртуальним багном. В єпицентрі конфлікту – авторські права. Вони порушені і волають про справедливість. Отже, в червоному кутку рингу – Юрій Свірко, головний

Наразі спостерігаю, як дві поважні людини нервують в інтернеті, поливаючи одна одну віртуальним багном. В епицентрі конфлікту – авторські права. Вони порушені і волають про справедливість.

Отже, в червоному кутку рингу – Юрій Свірко, головний редактор безкоштовної київської газети «Обзор». У своєму блозі на шпальтах «Української правди» він виказав дещо про сайт «Інфопорн», який, нібито, вкрав його статтю «Ведмежачі послуги на ринку житла», яку він, Юрій Свірко, опублікував в «Экономических известиях» ще в 2006 році.

Усвідомивши факт крадіжки, Юрій Свірко негайно зв’язався з Тетяною Монтян, головою сайту «Інфопорн». Тетяна, таким чином, опинилася у синьому кутку рингу, і змушена була захищатися – вона відписала Юрію, що статтю їм прислали під виглядом «листа читача», звичайно, без усілякого копірайту. Тому, мовляв, «дєло житєйскоє», нема чого нервувати, але, якщо пан Свірко наполягає, статтю можна і зняти. І, про всяк випадок, назвала пана Юрія лохом і самозакоханим скандалістом.

Пан Юрій образився. Написав, що якби не такі адвокати, як Монтян, то була б наша судова система хорошою, а значить, Монтян заплатила б купу грошей за плагіат. На що сайт «Інфопорн» відповів статтею, де цілком в дусі «сам дурак» було описано факт крадіжки чужого матеріалу газетою «Обзор». Тобто у самого Юрія Свірка рильце у пушку, мовчав би.

Знаєте, любі мої, у наш час «опен софту», «фри контенту» і Веб 2.0 говорити про авторські права навіть якось не сучасно. Забудьте і поцілуйтеся, - раджу з язиками, як дорослі.

Ваша Дуся.

(фото gloss.ua, mentbuster.livejournal.com)

antonina.detector.media