antonina.detector.media
ДУСЯ
02.02.2009 11:13
Франчук vs Цибульська
Франчук vs Цибульська
Дуся розміщує реакцію Наталі Франчук на текст Люби Цибульської: «За Вікнами» не проти мережевого маркетингу, просто глядач має знати методи «впарювання» товару, які використовують консультанти. Хіба ні? Про це і був сюжет. Є таке правило, якщо

Текст Люби Цибульської не залишив байдужими команду програми «За Вікнами» .

Дуся розміщує реакцію Наталі Франчук на матеріал своєї Злої людини:

 

«За Вікнами» не проти мережевого маркетингу, просто глядач має знати методи «впарювання» товару, які використовують консультанти. Хіба ні? Про це і був сюжет. Є таке правило, якщо товар не продається у магазині - це означає, що продати його не так просто, потрібні додаткові зусилля. Тому і були показані основні принципи психологічної обробки клієнта. Відбитися від консультантів неможливо, поки вони не «втюхають» щось супер-пупер якісне, якого немає ніде в світі, крім як в їхній компанії. Тим і ціну обґрунтовують Улыбка. А потім за кілька годин до вас доходить, що те саме можна було купити втричі дешевше, але відмови консультант уже не приймає.

Була на трьох семінарах у різних компаніях. На всіх ідентична картина: голосна музика, одночасні оплески, загальна ейфорія (нічого не нагадує???), неприродні усмішки лідерів і специфічно побудовані речення за технологіями НЛП (сама пройшла курси нейролінгвістичного програмування, як не впізнати технології). Більше того, фрази в стилі, приведіть в компанію ще двох друзів і буде вам щастя, також звучали на семінарах у трьох компаніях. А міфічні лідери-діаманти, які наче б то роками відпочивають, бо вже заробили в компанії. Так кого з мережевиків-початківців не запитай, ніхто їх в очі не бачив. А вони є ці діаманти взагалі? Скільки я не питала про лідерів, вони вічно десь за кордоном. Непогана відповідь, принаймні, перевірити її правдивість не так просто.

Ми в сюжеті не шукали ворогів. Там немає негативних героїв. Є люди, які свято вірять у свою компанію, свій продукт. І це в принципі не дивно, якщо врахувати, як на семінарах їх обробляють (сама була і бачила). І є жінка-експерт, яка була національним лідером у трьох компаніях (!!!) працювала на фірму багато років і пішла звідки не просто так. Тому і розповідає про всі підводні камені і те, чого мережевик-початківець ще не знає. Заклику «Не купуйте», «Не приводьте друзів» не було, ми дали право вибору глядачеві, попередивши про ризики. Як завжди в «За Вікнами».

До речі, стосовно журналістського професіоналізму, сюжет про хвору на лейкоз дитину також мій.

Думка лише моя як журналіста «За Вікнами» і автора сюжету.

 

Фото - stb.ua

antonina.detector.media