antonina.detector.media
Наталья Розинская
20.11.2009 18:39
Хто проти Стуса? Або чому боротьба за Україну триває?
Хто проти Стуса? Або чому боротьба за Україну триває?

  Прикра традиція, погодьтесь: потрібно спочатку померти для того, щоб тільки потім стати Героєм України.      Так сталося з Василем Стусом, В''ячеславом Чорноволом. Так ще не сталося з Валерієм Марченко(сподіваюсь колись він отримає своє заслужене хоч і посмертне звання Героя України. Бо боровся за її незалежність). Як багато людей в Україні знають, що Стус і Чорновіл отримали звання героїв посмертно. А як багато знають про те, хто такий Валерій Марченко? А тим часом він як один з найкращих - справжній! Я маю на увазі патріот і журналіст. Він був тим, хто не боявся і передав інформацію на радіо «Свобода» про те, що відбувалося в країні «совєтов». І  НКВД із радістю відправили його у заслання, якого він не пережив.

     Хтось перемикне канал, хтось вважатиме - не актуально. А ми переконані - актуально як ніколи. Саме в день 20-ої річниці перепоховання праху Василя Стуса, в ефірі Національної телекомпанії України - «Василь Стус. Хресна дорога або боротьба за Україну триває».

     За що віддавали життя, здоров''я? За що боролися ті, хто виривав з горла ворогів НЕЗАЛЕЖНІСТЬ, ВОЛЮ, СВОБОДУ?! Чи не марними були їхні зусилля? Бо ще не завершена ця боротьба, ще бореться Україна за свою самостійність, національну гідність. Та чи є сьогодні ті, хто готові віддати хоч щось за цю боротьбу? (переглянути програму можна на сайті znajdemovihid.com.ua)

     Чи можна уявити, що у незалежній Україні будуть протестувати проти присвоєння Донецькому університету ймення Василя Стуса чи «бритоголові» рубатимуть стародавні дуби у сквері імені  Василя Стуса, розчищаючи місця для чергових хмарочосів, а мешканцям, котрі протестували, обіцятимуть «відпиляти голови»? Чи можна уявити, що на нечисленних заходах, присвячених вшануванню великого імені, не буде жодного чиновника з числа тих, хто «горланить»  про патріотизм? Чи можна уявити? Не потрібно уявляти. Тому що все це - реальність.

     Програма «Знайдемо вихід» вже започаткувала цикл програм - «Великі імена України», в якій розпочали вже розповідь про Валерія Марченко, потім Василя Стуса, сьогодні ж - про В''ячеслава Чорновола (надсилайте Ваші пропозиції на znajdemovihid.com.ua).

     Канали працюють зі «справжньою» культурою та патріотизмом за залишковим принципом. У програми «Знайдемо вихід» принцип інший - ми робимо те, чого не роблять інші . Тому що свято віримо, що це - наша країна. І наші герої. Слава Україні.

З повагою Наталія Розинська.



Зліва направо:

Володимир Бойко журналіст Національного радіо України

Наталія Розинська журналіст, ведуча Національної телекомпанії України

Василь Пронюк  – Герой України

 

 

antonina.detector.media