antonina.detector.media
ДУСЯ
11.03.2010 16:16
Журналіста прийняли за терориста-смертника через ґрунти України
Журналіста прийняли за терориста-смертника через ґрунти України
Наближається наше улюблене свято - День землевпорядника (13 березня). Тож із такої чарівної нагоди Держкомзем запросив журналістів на зустріч із керівництвом. Після прес-конференції не всі і не одразу залишили приміщення. Оглядач журналу «Віче» Ю

Наближається наше улюблене свято - День землевпорядника (13 березня). Тож із такої чарівної нагоди Держкомзем запросив журналістів на зустріч із керівництвом. Після прес-конференції не всі і не одразу залишили приміщення. Оглядач журналу «Віче» Юрій Поташний вирішив наостанок помилуватися живописною картою ґрунтів України поряд із конференц-залом. І це дуже насторожило охоронця. Ну звісно, кому спаде на думку просто так милуватись чорноземами?

Страж порядку спробував відтягти журналіста від тієї карти, у чому йому згодом допоміг і начальник охорони. Увіпхали сердешного Юрія знову до конферансу, вилаяли і плюнули в самісіньку душу. А поки бідолаху тягли від карти, прес-секретар Держкомзему Людмила Зінковська мовчки насолоджувалася цим дивним видовищем.

Що змусило охоронців накинутися на Поташного? Сам Юрій розповів мені про свої підозри:

«Причина агресії працівників служби безпеки, мабуть, криється в тому, що поруч із залом засідання розташовано кабінет голови Держкомзему, якого вони охороняють. Утім, надмірність охоронців цим навряд чи можна виправдати. Врешті, якщо служба безпеки так піклується про голову Держкомзему, вбачаючи загрозу його життю навіть у приміщенні комітету, слід було би вжити належних заходів, наприклад, перенести кабінет керівника далі від залу засідань, де відбуваються прес-конференції. А ще краще зустрічі з журналістами проводити в інформаційних агентствах, спеціально обладнаних прес-центрах. Годі здогадатися, чому з такою ретельністю і від кого охороняють голову Держкомзему. Принаймні у міністрів охорона під дверима кабінетів не виставляється».

А ще Поташного до глибини душі вразила реакція прес-секретаря Зінковської. І тут я з ним абсолютно солідарна!

Дуся

Фото з особистого архіву Ю. Поташного

antonina.detector.media