antonina.detector.media
ДУСЯ
14.04.2010 14:00
Дуся запрошує на відПОЧИНОК
Дуся запрошує на відПОЧИНОК
Разом з усіма журналістами та свідомими співгромадянами у єдиному пориві ваша Дуся обурюється діями львівських правоохоронців, які заважають жити колективові львівської газети «Експрес». Кадри, на яких слідчий податкової міліції обзиває головного

Разом з усіма журналістами та свідомими співгромадянами у єдиному пориві ваша Дуся обурюється діями львівських правоохоронців, які заважають жити колективові львівської газети «Експрес». Кадри, на яких слідчий податкової міліції обзиває головного редактора газети «педиком» і «дебілом», розпускає руки і погрожує, вимагаючи негайно вимкнути камеру, облетіли весь світ:

Головний редактор Ігор Починок, натомість, демонструє неабияку відвагу у спілкуванні з шаблезубим представником влади, на самому початку розмови порекомендувавши менту поганому втертися, «бо ви поснідали, але треба ж за собою дивитися», а наприкінці, вже після епізоду з рукоприкладством, переходить на «ти» і звинувачує опонента в недостатній мужності.

Не меншу сміливість продемонстрували співробітники «Експресу», на знак протесту проти дій податкової міліції перекривши трасу Київ-Чоп неподалік від Львова, ще й у такому місці, яке не об''їдеш. Співробітники газети в ультимативній формі (хто був на трасі Київ-Чоп, той уявляє, якої довжини затор із трейлерів може утворитися там навіть за півгодини блокування) вимагають від правоохоронців відчепитись від газети.

Свіжим приводом для сварки стало затримання директора газети, загадкового «А.В.» - ім''я і прізвище в редакції категорично відмовляються називати, наполягаючи, що це приватна інформація, - якому присвячена зворушлива публікація «Мiлiцiонери залишили без опiки батька i матерi 5-мiсячну дитину!». Газетярі наполягають: їх незаконно переслідують після публікації викривальних матеріалів. Податківці кажуть, що все простіше: «Експрес», мовляв, ухилявся від сплати податків.

Усі, звичайно, кинулись захищати ображену четверту владу: і голова місцевого управління МВС, і медіа-профспілка, і парламентський комітет з питань свободи слова та інформації, де за «Експрес» заступилась дружина головного «айсітівішника» Богуцького - народний депутат Олена Кондратюк (казали мені, що Починок її кум, але ваша Дуся, як ви всі чудово знаєте, брудним чуткам не вірить). Не вистачає тільки гелікоптера з Януковичем на борту, який сяде на дах львівського автобусного заводу, щоб президент власними широкими грудьми оборонив журналістів від помаранчевих баскаків.

Я, знаєте, теж усіма лапками підтримую колегу Починка, і не лише з професійної солідарності, а й з інтересів цілком меркантильних. Як і більшість просвітленої української молоді, люблю я Львів, засніжені Карпати, світлі соснові ліси... Пустомитівський район, коротше, теж зійде. Саме там, у селі Шоломинь, головний редактор «Експресу» збудував заклад під назвою «Центр рекреації для журналістів». Тільки, як стверджують злі язики, не на тій землі - і не в тому місці, і на набагато більшій площі, - ніж йому дозволила сільрада. Стоїть легендарний Центр рекреації посеред самісінького лісу. Щоб ви зрозуміли, як класно відпочивається львівським журналістам, наведу кілька запозичених на сайті «Вголос» фоток:

Коротше, злі язики кажуть, що це ніякий не центр рекреації, а власна резиденція Починка, побудована на самовільно захопленій землі. Й саме цим викликаний початковий інтерес правоохоронців до нього та його колег. Сам Починок це категорично заперечує, наполягаючи, що будинок не його, а його - збудований не там, і взагалі вся справа сфабрикована з метою політичного тиску на незалежне видання місцевими брудними політиками. І, знаєте, я йому від усієї душі вірю.

Сподіваюся, в нагороду за мою лояльність львівський редактор запросить мене на канікулах разом із моєю Мусіндою пожити тиждень-другий у Центрі рекреації: водички попити, лісом погуляти, на сонечку погрітися. Ліпота-а-а...

Дульсинея Катасонова

Фото vgolos.com.ua

antonina.detector.media