antonina.detector.media
ДУСЯ
01.10.2010 15:30
Кто такие Шевченко, Украинка и Франко?
Кто такие Шевченко, Украинка и Франко?
Нарешті прийшла справжня осінь, і ми з Мусею перейшли до звичного у цю пору року способу життя: заварюємо смачний чай, загортаємося з ніг до голови пледами й обкладаємося силою-силенною цікавих книжок, придбаних, до речі, у Львові, на Форумі видав

Нарешті прийшла справжня осінь, і ми з Мусею перейшли до звичного у цю пору року способу життя: заварюємо смачний чай, загортаємося з ніг до голови пледами й обкладаємося силою-силенною цікавих книжок, придбаних, до речі, у Львові, на Форумі видавців. Тож коли мене запросили на круглий стіл газети «Известия в Украине» поспілкуватися з класними письменниками і видавцями, я, певна річ, погодилась.

Приходить ваша Дуся, а там уже п''ють чай із кавою голова Форуму видавців Леся Коваль, письменник Андрій Курков, один з братів Капранових, директор видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький і головний редактор «Известий в Украине» Яніна Соколовська. Зважаючи на те, що у проблемах і перспективах розвитку українських видавництв я нічого не тямлю, половину бесіди сиділа ваша Катасонова із роззявленим від подиву та сум''яття ротом. Проте дізналась чимало цікавенького.

Виявляється, моя Муся дуже освічена дівчина, адже книжки любить, читає й поважає. А от більшість школярів із українських письменників знають лише тих, хто зображений на гривнях - Лесю Українку, Івана Франка і Тараса Шевченка. Певно, беруть приклад із батьків, бо соціологічне опитування виявило, що 50% українців літературу взагалі не читають! На жаль, писати починають так само мляво, нове покоління письменників ‑ то самі лише «сексуальні письменниці і Любко Дереш».

Нарешті до нашої компанії поціновувачів літератури приєдналася моя улюблена українська письменниця Марія Матіос. Прибігла із Парламентської бібліотеки, швиденько всілася й почала ділитися враженнями з Форуму видавців. Розповіла, що, підписуючи фанатам свої книжки, цікавилась, звідкіля ті поприїжджали. Серед книголюбів було чимало іноземців, а також українців із різних регіонів: люди не полінувалися приїхати до Львова із Криму чи Донецька.

Підбиваючи підсумки, учасники круглого столу вирішили, що слід проголосити Львів книжковою столицею світу. Я голосую за!

Цьомаю. Дуся

Фото aggio.kiev.ua

antonina.detector.media