antonina.detector.media
ДУСЯ
25.10.2010 15:55
Закарпатські пристрасті: редактор газети проти мера Ужгорода (ВІДЕО)
Закарпатські пристрасті: редактор газети проти мера Ужгорода (ВІДЕО)
Ми із Мусіндою не дуже любимо розповідати про всілякі політичні «розборки», але коли у брудних справах задіяні колеги, історія може буде цікавою. Дізнавшись, як на черговому засіданні ужгородської мерії міський голова Сергій Ратушняк погрожував го

Ми з Мусіндою не дуже любимо розповідати про всілякі політичні «розборки», але коли у брудних справах задіяні колеги, історія може бути цікавою. Дізнавшись, як на черговому засіданні Ужгородської мерії міський голова Сергій Ратушняк погрожував головному редакторові газети «Місцевий час» Віктору Щадею, ми вирішили з''ясувати, із чим пов''язана така взаємна нелюбов.

Журналісти видання «Вся закарпатська правда» розмістили в інтернеті скандальне відео із засідання мерії, на якому чоловіки сваряться. Вони переконані, що ненависть мера Ужгорода до редактора тижневика «обумовлена принциповою позицією журналіста». Мовляв, газета «Місцевий час» «нещадно аргументовано критикує діяльність градоначальника», що і викликало бурхливу реакцію Ратушняка на присутність у залі Щадея. Ми не хотіли би впливати на передвиборчі симпатії закарпатців, становлячись на чийсь бік, і лише пропонуємо подивитися, як усе було:

Пам''ятаючи, що у кожного своя правда, Муся поцікавилася в ужгородських колег, як саме виник цей конфлікт. Подейкують, що на виборах до місцевих рад Віктор Щадей працює на Віктора Погорєлова - кандидата в мери Ужгорода і головного конкурента чинного мера Сергія Ратушняка. Причому, що цікаво, кілька років тому під час помаранчевої революції Щадей (на той час активіст «Пори») закидав Погорєлова (тоді мера Ужгорода) яйцями під час сесії міськради. =))

Сам же Віктор Щадей став відомий під час скандальних виборів мера Мукачевого, коли його як активного учасника акцій протесту в місті двічі заарештовували. Після революції був радником голови Закарпатської облдержадміністрації Віктора Балоги, потім депутатом Закарпатської облради. Восени 2008 року почав видавати щотижневу газету «Місцевий час», ставши не лише видавцем, а й головним редактором.  

Подивилися ми з Мусею на цю історію і зрозуміли, що все там, як і кілька років тому. На західному кордоні України знову вирують політичні пристрасті, а дійові особи та методи пропаганди залишаються незмінними. Як то кажуть, ті ж яйця?.. =))

Ваша Дуся

Фото noviny.narod.ru 

antonina.detector.media