antonina.detector.media
ДУСЯ
23.12.2010 10:05
Той самий Мюнхгаузен, але в 3D. Як це було (ФОТО)
Той самий Мюнхгаузен, але в 3D. Як це було (ФОТО)
Напередодні свят вирішила я свою Мусю чимось побавити і повела її на прес-показ живого 3D-шоу «Барон Мюнхгаузен».  Ми очікували, що в Будинку культури КПІ збереться чималий натовп журналістів, небайдужих до видовищ. Утім, особливого ажіотажу не було

Напередодні свят вирішила я свою Мусю чимось побавити і повела її на прес-показ живого 3D-шоу «Барон Мюнхгаузен». 

Ми очікували, що в Будинку культури КПІ збереться чималий натовп журналістів, небайдужих до видовищ. Утім, особливого ажіотажу не було: ми з Мусею нарахували кілька десятків представників преси. Однак охоронці на вході вирішили підігріти ситуацію, дедалі повільніше перевіряючи редакційні посвідчення. І в такий спосіб створили таки чергу на рівному, що називається, місці.

Та коли до початку вистави залишалося кілька хвилин, народ почав обурюватися млявістю перевіряючих. Довелося їм прискоритися - і черга миттю розсмокталася. У залі можна було вибирати місця на власний розсуд і смак: у першу чергу займали партер по центру. 

А тепер щодо самого шоу. Світлові ефекти діяли на публіку заворожуюче: з дитячою довірливістю стежили всі за миттєвими перетвореннями простору позаду сцени на похмурий замок або вулицю німецького середньовічного міста. Танцюристи мусили викладатися на всі 150%, змагаючись за увагу глядачів із досі небаченою технікою. Танцювали, справді, немов востаннє в житті. І нічого, що замість підстаркуватого, за п'єсою, барона Мюнхгаузена на сцені вихором кружеляв молодий хлопчина Артем Гордєєв, а тендітну Марту відтворювала струнка, але з рельєфними біцепсами культуристки, Наталі Кротова.

 

Мюнхгаузен уразив глядачів своєю невтомністю, а Марта зачарувала цирковими виступами.

На двох смугах матерії подруга барона піднімалася майже під стелю, а потім стрімко падала вниз, хапаючись в останній момент за стрічки. Проте, сказати щось конкретне про особливості їхніх сценічних образів важко. А от яскравою індивідуальністю відзначився син Мюнхгаузена і його дружини баронеси Феофіл у виконанні Миколи Бойченка. Цей мамій і ласий до дівчат боягуз при кожній появі веселив публіку, полишаючи в тіні головних персонажів. 

Генеральний продюсер СТБ Володимир Бородянський та режисер-постановник шоу Костянтин Томільченко пильно стежили і за діями на сцені, і за реакцією залу.

А в антракті з'ясувалося, що один із художників по світлу мій давній знайомий. Він розповів: його колеги роботою не задоволені - ані результатом, ані термінами, які їм дали на опанування техніки та створення потрібних ефектів. І хоча глядачі прийшли здебільшого досвідчені, нова технологія вразила багатьох. Адже порівнювати поки немає із чим. 

Ваша любителька різноманітних шоу Дуся

Фото Руслана Новосьола

 

antonina.detector.media