antonina.detector.media
Олексій Мазур
02.06.2012 10:31
Безпардонна реклама на 5-ому
На жаль, такі випадки - хронічна хвороба 5-го. Варто з'явитися в Дніпропетровську рекламним партнерам каналу, як в ефірі каналу починають траплятися рекламні несподіванки. Ролики місцевого виробництва можуть зринути будь-де і будь-коли.

Дивлюся  у середу, 30 травня, вечірню програму «Час. Підсумки» з Романом Чайкою та Сергієм Дорофєєвим, присвячену суду в Броварах над Віталієм Запорожцем, що застрелив деспотичного міліціонера, який тероризував жителів села Семиполки. Принаймні, про зухвале свавілля і жорстокість правоохоронця свідчать селяни, які захищають народного месника. В студії - Микола Коханівський, Дмитро Корчинський, адвокат Михайло Ілляшев та правозахисник Едуард Багіров.

Йде надзвичайно жвавий обмін думками з приводу того, чи варто було прихильникам обвинуваченого зривати судове засідання, реагуючи на несправедливі, на їхнє переконання, дії судді. Раптово, о 20:27, емоційну дискусію на репліці Коханівського перериває не анонсована ведучими рекламна пауза. Ефір перекриває ролик кетчупу «Помідора», після якого на екрані з'являється заставка рекламно-інформаційної групи «Арт-стайл», що займається виготовленням та розміщенням реклами. Вказаний номер контактного телефону - місцевий, дніпропетровський.

Далі трансляція передачі поновлюється. Щойно студія повертається на екран, як ведучі оголошують... перерву на рекламу. Зачекайте, а за секунду до цього що було? Чи кетчуп «Помідора» на словах Коханівського слід сприймати складовою дискусії на тему судового засідання в Броварах? Цілком логічно виникають запитання щодо легітимності і доречності несподіваної появи в ефірі всеукраїнського мовника місцевої реклами.

З цим звернувся до «Арт-стайлу». Секретар адресувала мене до менеджера рекламно-інформаційної групи Сергія Ковтуна. Той, вислухавши нарікання, назвав інцидент з рекламою технічним збоєм.

На жаль, такі випадки - хронічна хвороба 5-го. Варто з'явитися в Дніпропетровську рекламним партнерам каналу, як в ефірі починають траплятися рекламні несподіванки. Ролики місцевого виробництва можуть зринути будь-де і будь-коли. І при цьому зовсім неважливо, завершена передача чи ні; оголошено рекламну паузу чи дискусія в студії ще триває.

Враховуючи свій попередній досвід з'ясування подібних питань, можу констатувати цілковиту даремність здійснених спроб. На 5 каналі починають футболити з одного відділу в інший і ні від кого не можна добитися відповіді по суті. Тож цього разу не став витрачати свої кошти на дзвінки у Київ.

Справедливості заради, маю сказати,  що одного разу пощастило поставити свої запитання генеральному продюсеру каналу, народному депутату Юрію Стецю в чаті на «Детектор медіа». В результаті з місцевого ефіру була знята розцінена мною аморальною і соціально безвідповідальною реклама МММ-2011. До речі ті, хто її поставив (а це були інші партнери), потім висловлювали мені претензії і звинувачення щодо того, як їх за це «нагнули».

Оскільки вільного доступу до Стеця не маю, то єдине, на що можу розраховувати, так це на те, що він прочитає замітку. В будь-якому разі я б краще послухав Коханівського, ніж яку-небудь рекламу. Або пускайте її на Володимирові Олійникові чи Олені Бондаренко - теж не заперечуватиму. Бо ті задовбали так, що далі нікуди, гірше будь-якої найнабридливішої реклами.

antonina.detector.media