antonina.detector.media
ДУСЯ
21.09.2012 10:00
Тіберій Сільваші покаже «перший жест» на ГОГОЛЬFESTi
Тіберій Сільваші покаже «перший жест» на ГОГОЛЬFESTi
У гігантській мистецькій галереї ГОГОЛЬFESTу, який відкриється вже за два дні, кипить робота. "Neofolk project" - мистецький проект, що об'єднав понад 50 сучасних українських художників. Маестро із закарпатським корінням, Тіберій Сі

У гігантській мистецькій галереї ГОГОЛЬFESTу, який відкриється вже сьогодні, кипить робота. "Neofolk project" - мистецький проект, що об'єднав понад 50 сучасних українських художників. Маестро із закарпатським корінням, Тіберій Сільваші, готує тут свій проект "Перший жест". У будівельному комбінезоні, весь у фарбах, Сільваші явно в хорошому настрої. До цих величезних полотен він доторкається і справді вперше, прямо тут, на майданчику ГОГОЛЬFESTу. "Перший дотик, рух, жест ми зазвичай не пам'ятаємо. Це все сталося ще в ранньому та несвідомому стані, при народженні, у більшості - в пологовому будинку. От я його "згадав". І  "зобразив"..."

Тіберій Сільваші, попри скажену популярність та визнання на Заході, особливо у Франції, генієм себе не вважає. Як і дивакуватим художником: «У мене немає відхилень. Я - нормальний». А ще він любить підсміятися над щоденником Сальвадора Далі і часто каже, що світ безідейний, бо все це вже колись було. І все, що ми творимо - це "мікс" наших попередників. Важливі пропорції.

Зараз повністю уявити "обличчя" "Neofolk project" неможливо. Імпровізація, порив, емоція творять його і в ці хвилини. Оцінити все можна буде вже сьогодні, 21 вересня. О 19:00.

Центр просування культури Свідомо спеціально для ГОГОЛЬFEST

Фото: Ігор Бельський, група Look майстерні Олександра Ляпіна Культурного фотографічного центру PhotoCULT в рамках арт-проекту "Цезура"

Ще про ГОГОЛЬFEST: http://www.svidomo.org/defend_topic/7082

Акредитація для преси тут: http://webanketa.com/forms/68vkgcsr5wvk4dsm68w38d8/    

 

antonina.detector.media