antonina.detector.media
Олексій Мазур
11.11.2012 11:10
За образи галичан Табачника і Колесніченка скоріше засудили б у Польщі ніж в Україні
До такого припущення спонукає скандальна епопея навколо зневажливих висловлювань про українок двох ведучих польської радіостанції, яких вони припустилися в ефірі, коментуючи матч ЄВРО-2012.

До такого припущення спонукає скандальна епопея навколо зневажливих висловлювань про українок двох ведучих польської радіостанції, яких вони припустилися в ефірі, коментуючи матч ЄВРО-2012.

"І наче чудо - польске радіо
Нам відкривало той незнаний світ"
/"Старі фотографії", Скрябін/

Варто було ведучим радіо Eska Rock у гумористичній програмі, коментуючи матч між Україною та Швецією, невдало пожартувати про українок, які працюють в Польщі хатніми робітницями, відразу спалахнув грандіозний скандал.

В результаті програму зняли з ефіру, ведучих звільнили, польська Нацрада з питань телебачення і радіомовлення наклала на радіостанцію штраф. Більше того, проти жартівників порушили кримінальну справу, яку нині передали до суду. За "публічну зневагу людей з огляду на національну, етнічну, расову чи релігійну приналежність" їм загрожує три роки ув'язнення.

В нас же самі найвищі державні посадовці й депутати з числа адептів "русского мира" в Україні безперешкодно і з неприхованим задоволенням на повному серйозі можуть скільки завгодно змагатися один з одним в запеклій українофобії на всіх центральних, а тим більше регіональних теле- й радіоканалах та в друкованих ЗМІ.

Зокрема, ображати галичан, не визнаючи їх українцями, зневажати "западенців" як людей, а також називати їхній діалект "відрижкою". І нічого. Ніякої адміністративної, ні, тим більше, кримінальної відповідальності.

Навпаки, запакованими до автозаків і кинутими в буцигарню за участь в несанкціонованих акціях протесту, заборонених тим же судом, ризикують бути громадянські активісти, які під державними прапорами та у вишиванках виходять на захист своєї національної честі та гідності.

Враховуючи глибину завданих образ, а також регулярність брутальних антиукраїнських випадів з боку Табачника і Колесніченка, в Польщі їм би мабуть "світило" пожиттєве ув'язнення.

antonina.detector.media