antonina.detector.media
Олексій Мазур
05.04.2013 10:48
Моральна комісія не припиняє дивитися порнуху навіть у піст
Це випливає з відповіді голови Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі Василя Костицького, яку він дав на чат-конференції в Інтернет-виданні "Телекритика".

Це випливає з відповіді голови Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі Василя Костицького, яку він дав на чат-конференції в Інтернет-виданні "Детектор медіа".

Один з відвідувачів сайту запитав:

-
Чи не встановлюєте ви серед співробітників НЕК принаймні в піст заборони на перегляд продукції з ознаками порнографії/еротики?

На що Василь Костицький відповів:

-
З цього приводу раджу прочитати виступи, в тому числі щодо посту, колишнього глави Греко-католицької церкви Любомира Гузара. Поститись означає, в першу чергу, очистити душу. Церква не вимагає від нас, щоб ми під час посту уникали своїх робочих обов'язків :)

Автор блогу поставив голові Нацкомору два питання:

- То все-таки вас уже точно закриють, як то кажуть, із кінцями й без ніяких надій на повернення чи ви перебуватимете в якомусь іншому статусі, під іншою вивіскою, можливо, з оновленим складом, але з тією ж місією?

- На цю тему зі мною ніхто з керівництва уряду не розмовляв. Як у автора розробки про нову функцію сучасної держави, що пов'язана із дотриманням суспільної моралі, в мене є певні пропозиції. Нині створено громадсько-державний механізм захисту суспільної моралі. За п'ять років роботи - це позитивний результат. У 23 областях створено громадські колегії з питань захисту суспільної моралі, Хартію про партнерство заради інформаційних прав і свобод із нами підписали майже 300 інформаційних ресурсів, підписано меморандум зі всеукраїнською радою церков і більш ніж 100 громадськими організаціями. НЕК тут тільки координатор. Щоби справа не пропала, треба зберегти інституцію для координації цієї роботи.

- Чи не вважаєте ви, що краще «Губка Боб» у мультиках - «гомік», аніж зек - президент? Чим з точки зору моралі перше гірше за друге?

- У всіх державах люди не люблять влади. Якщо немає душевних сил або людина останній цинік, то переходить на образи. Такі люди вигідні для влади. Небезпечніші ті, хто аналізує роботу, прийняті рішення, їхню ефективність і демонструє або ефективність, або некомпетентність влади.

То виходить, що це я останній цинік, який ображає Януковича, а не він мене своїм президентством? Це такі як я вигідні владі, а не ті, що голосували за рецидивіста? Ну з цим пан Василь, як на мене, явно погарячкував. Краще б до "своїх" придивився: Наталія Розинська он скільки років була при НЕКу експертом, а матюкатися, судячи з вікопомної сутички з ДАІвцями, все одно не відучилася.

antonina.detector.media