antonina.detector.media
ДУСЯ
17.07.2013 10:30
«Великий пекарський турнір»: расстроенная Тина Кароль, счастливая Тоня Матвиенко и уставшая Лида Таран (ФОТО)
«Великий пекарський турнір»: расстроенная Тина Кароль, счастливая Тоня Матвиенко и уставшая Лида Таран (ФОТО)

Как часто мы слышим, что знаменитости - тоже люди, которым, в принципе, ничто человеческое не чуждо. Лично меня всегда интересовало, какие они в быту? Ходят ли с дулькой в домашних тапочках, заталкивая грязную одежду в стиральную машину? Готовят ли макароны по-флотски, вяжут домашним питомцам башмачки? Вооружившись подобными мыслями, я отправилась на съемки шоу телеканала «1+1» «Великий пекарський турнір».

Правда, в этот раз никто не учил журналистов готовить, потому что снимался звёздный батл. За столами расположились Тина Кароль, Фагот, Нина Матвиенко, Тоня Матвиенко, Владимир Борисенко, Соломия Витвицкая, Лидия Таран и Анатолий Ерема. В тот миг, когда журналистская братия нагрянула в съемочный павильон, артисты готовили для «визитки» свои фирменные блюда. Дальше их ожидали ещё несколько конкурсов, которые оценивает жюри проекта - Серж Маркович, известный сербский шеф-​​повар, Екатерина Агроник, кондитер международного уровня, Ольга Ганущак, специалист по технологиям кулинарии.

Тина Кароль удивила своих коллег способностями к кондитерскому искусству, создав удивительную палитру разнообразных пирожных, Лидия Таран принялась за десерт аристократов – тирамису, Анатолий Ерема приготовил что-то рыбное, а Вова Борисенко – свадебный торт с ягодами. Все пребывали в приподнятом настроении, ведь готовить с негативными эмоциями – плохой фэн-шуй. И только Тина Кароль молчаливо поглядывала на свои творения и постоянно уходила со съемочной площадки. 

Зато Тоня Матвиенко бродила по зелёной траве, выспрашивая у кого-то из своих знакомых, сумел ли их разбудить будильник. Уличив удобный момент между разговорами певицы, я решила узнать, какое же блюдо она выбрала для конкурса:

- Сьогодні був морквяний пляцок «від пані Орисі». Я його так назвала, бо цей рецепт привезла з Нью-Йорка. Я там місяць жила, у виставі грала, познайомилась із жіночкою, яка постійно балувала мене цікавими стравами. І ось коли пані Орися принесла мені морквяний пляцок, я була настільки шокована, що навіть рецепт записала.

- Чи часто ви готуєте вдома? Маєте коронну страву?

- Насправді мені сьогодні було достатньо складно, бо я вживаю мало солодкого і дуже рідко печу якісь торти і пироги – не люблю. Але для цього шоу згадала певні кулінарні па. Щодо коронної страви… У нас в сім’ї ми не робимо нічого складного – картопля, гречка, може, салати. Останнім часом мені дуже подобається готувати мідії. Купую заморожені і роблю як рагу: додаю перчик, помідорчик, цибульку і все це тушкую. Це дуже смачно подавати… Аж слинки потекли!

- Тоню, чи є страва, якої ви ще не пробували, але хотіли би скуштувати?

- Мабуть, щось екзотичне. Акулу? Якусь би рибу хотіла. Я, до речі, їздила в лютому на Шрі-Ланку і їла рибу-папугу.

- Коли ви готували на «Великому пекарському турнірі», мабуть, поглядали по сторонах? Чия страва вам припала до душі найбільше?

- Це, мабуть, смішно прозвучить, але мамина. Вона готувала пиріг із сулугуні, я знаю, як вона смачно готує. А я ще голодна… А сир так грає, пахне… Правда, мама давно не робила цей пиріг, його дуже любила моя екс-свекруха… У Тіни Кароль справжні шедеври вийшли. Я би за таке, мабуть, ніколи не взялась. Фагот мене взагалі здивував, бо він чоловік!

- Що у вас відбувається в творчому аспекті? Над чим працюєте?

- Оце нещодавно був Global Gathering – це дуже круто. Діджей Tapolsky зробив ремікс на мою пісню «Може, ти». Це все дуже цікаво – два діджеї, я сиджу на пульті, там вогні, моє відео – цікавий експеримент. Нарешті я вийшла в шортах і кедах на сцену. Також записала нову пісню і буду її запускати. Як це називається, «куди візмуть» - на радіо, в інтернет.

- Після завершення «Голосу країни» спілкуєтеся з тренерами, учасниками?

- Ой, давно вже не бачила. Одразу й не пригадаю. Арсен Мірзоян, Наталка Гордієнко, Міла Нітіч, Таша Круз… Павло Табаков, звісно. Мені здається, що з цими артистами, що я їх назвала, ми будемо йти по життю поряд…

Пока Тоня рассказывала мне о том, что её дочка уже сама печёт пироги и следит за фигурой, на съемочной площадке Лидия Таран сочувствовала Вове Борисенко, который никогда не пробовал тирамису, а Юрий Горбунов пытался накормить операторов (да и сам немного полакомился).    

 

Тем временем телеведущая Соломия Витвицкая активно щебетала по телефону, а как только закончила, поспешила поделиться и своим звёздным кулинарным рецептом:

- Я готувала яблучний пиріг, шарлотку. Хоча це вийшов достатньо незвичний десерт в нашому розумінні: по-перше, яблука не нарізані кубиками чи шматочками, вони потерті, крім того, тіста як такого немає – це суха суміш, що заливається молоком. Легко, просто й смачно! А також дієтично, адже замість тіста я використовую висівки… Судді навіть подякували мені за те, що я піклуюся про їхні фігури. Хоча, потім я все ж таки вирішила прикрасити це все – за порадою технолога! – вершками. Вони розтеклися та ще й додали страві калорійності…

- Як оцінюєте страви конкурентів?

- У Толіка Єреми шикарний кіш із риби, у Ніни Матвієнко сирний пиріг – думаю, це дуже смачно. І у Фагота прикольно – картопля, я любила в дитинстві. А все інше – тірамісу там… Ну, таке.

- А ви часто готуєте?

- Звичайно, готую, як нормальна людина. Не скажу, що щодня роблю якісь завиванці… Я люблю просту їжу – стейк із салатом чи шматок лосося. Хоча можу й млинці посмажити чи спагеті болоньєзе.

- Є щось, чого ви не їсте?

- Я не їм солі. І це дуже непросто. Бо в ресторанах постійно все пересолюють…

- Тепер обсяг вашої роботи зріс, адже ви братимете участь у «Сніданку з 1+1»…

- Так, у нас буде п'ятихвилинна рубрика, такий своєрідний підсумок дня після нашого випуску – на ранок готуватимемо есенцію з вечірнього випуску. Вирішили додати «перчинки» вранішньому випуску.

- Соломіє, чи можна успішно поєднувати кар’єру й особисте життя?

- Я думаю, що можна. Але публічним людям важче побудувати своє особисте життя, бо всяка «Дуся» підійде, сфотографує, напише. Інколи навіть просто не хочеться виходити зайвий раз. Публічним людям складно: до них же треба ще підійти. Я не настільки відома, щоб перейматися через це, тим паче, в мене аудиторія жіноча, так що ще є шанси зустріти парубка, який не бачив мене в ефірі, а от відомим співачкам, таким, як Ірина Білик, до прикладу, певно, неймовірно складно… Бо є ж якийсь упереджений образ, який і складають журналісти – тому й складно. А от із приводу того, що багато роботи – у шахтаря теж багато роботи.

Вот такие они в быту, наши любимые знаменитости! А чем закончилось звёздное сражение - смотрите уже совсем скоро на телеканале «1+1». Как думаете, кто победил?

Цём

Текст: Анастасия Билякова-Бельская

Фото: Максим Лисовой

antonina.detector.media