antonina.detector.media
Олексій Мазур
12.08.2013 14:25
Персонал «Дурдому» скаржиться на засновника й «завгоспа» Інтернет-закладу для політзалежних Романа Шрайка: "Правила" ДД заохочують хамство
Зареєстровані користувачі «Дурдом.in.ua» нарікають його адміністрації на недосконалість затверджених «Правил», які допускають існування клонів, та відсутність належної модерації, що перетворює сайт на гадючник.

Зареєстровані користувачі «Дурдом.in.ua» дорікають адміністрації Інтернет-ресурсу недосконалістю затверджених «Правил», які допускають існування клонів, та відсутністю належної модерації, що сприяє брутальній поведінці «персоналу» й перетворює сайт на гадючник. "Завгосп" Роман Шрайк відповідає, що не збирається нічого змінювати  

Про кричущі неподобства на сайті я написав у блозі майже рік тому - «Дурдом.in.ua": друзям - все, ворогам - правила?». Нічого з тих пір, звісно, не змінилося. Все лишається, як і було.

Та виявляється, у своїх наріканнях я далеко не поодинокий. Періодично їх висловлюють інші відвідувачі з числа тих зареєстрованих у «закладі», яким допекло і вже не сила терпіти. Суть зауважень та ж сама. Як і результат подібних звернень - нульовий. Роман Шрайк «чує кожного» приблизно так, як ВікторФедоричЯнукович. Чи не в нього навчився?

Ці претензії стосуються не характеру публікацій, а саме розроблених "Правил" та встановлених ними меж дозволеного у міжособистісному спілкуванні в коментарях під дописами.

Ось, приміром, одна з останніх скарг та відповідь на неї адміністрації ДД:

Даяна


04.08.2013 22:18:50

Всі ці щоденні скарги стосовно хамства - результат "правил", тому ефективність скарг та банів слабка.
Правила ДД ЗАОХОЧУЮТЬ хамство шляхом відсутності модерації, дозволом клонів і встановленням дозволеного ліміту образ ("мінімум три коментаря, що містять персональні образи, написані протягом одного дня")  та так званою персоналізацією образ. Навічно за образи баняться лише такі клони , які "порушують правила під час бана основного ніка"  . А правила ДОЗВОЛЯЮТЬ ображати ДВА РАЗИ НА ДЕНЬ. (Від хамства правила жорстко  захищають лише адміністрацію). А враховуючи вищезазначені пільги для хамів, баня для них є дрібничкою, на яку вони не зважають. Ну, приміром, буде вас хам систематично два рази на день ображати, і що тоді? Чим це йому загрожуватиме? Ну, зробить він це не два рази на день, а двісті..., ну попаде у бан, переключиться на клон і знову по два рази на день вас ображатиме (не порушуючи цим правил), до виходу з бану попереднього ніка, щоб знову образити вас двісті разів на день,  і далі - по тій же схемі. То в чому розумність правил (у контексті образ) і ефективність бану?
ЩО З ЦЬОГО ПРИВОДУ ДУМАЄ АДМІНІСТРАЦІЯ?

Адміністрація ДД

04.08.2013 23:45:32
Администрация помнит, что когда в правилах был бан за одно оскорбление, рассмотрение жалоб превращалось в дурдом. Потому что сложно понять за какое оскорбление нужно банить, а за какое - нет.
 
Например, "мудак" - бан, а "дурак" - не бан. Почему? И где та грань бана/не бана? И что делать - составлять специальный словарь ругательств, чтобы не забыть за что банил, а за что нет? Море вопросов.
 
Поэтому и был достигнут компромисс о трех оскорблениях - банить только тогда, когда человек "слетает с катушек". Такой вариант предложил один из юзеров и многие его поддержали.
 
А насчет клонов я уже не раз отвечал - мы не можем их отслеживать в постоянном режиме. Правило запрета клонов или превратилось бы в охоту на ведьм или просто не действовало бы.
 
Зачем плодить неработающие правила?

Даяна

05.08.2013 10:30:43

Я продемонструвала, що в даному випадку "неработающие правила" - це ті правила, які направлені на покарання хамів. Якщо в умовах відсутності модерування, дозволу клонів і встановлення дозволеного ліміту образ "покарання" не знімають проблему і навіть ніяк на неї не впливають, то для чого плодить неработающие правила? Якщо адміністрації така ситуація  з пільговими умовами для хамів подобається,  то може краще взагалі  відмінити або скоротити правила щодо "покарання" за образи? Що скажете?

Адміністрація ДД

05.08.2013 23:33:57
Ничего нового не скажу. Правила такие, какие есть, и пока будут такими быть.
 
Показательно то, что вы требуете банить чаще, а по соседству требуют не банить вообще. Особенно забавно, что находятся люди, которые поддерживают обе инициативы одновременно

http://durdom.in.ua/uk/main/conf/conf_id/8/filter/all/order_by/date.desc.phtml

Примітно, що під час інтерв'ю та участі в телепередачах засновник «Дурдому» Роман Шрайк своїми манерами справляє враження дуже лагідної, напрочуд делікатної і надзвичайно інтелігентної людини. Одначе, з таким іміджем різко контрастують регламентовані норми пристойності у поводженні на «Дурдомі», а також те, як ними маніпулює адміністрація. Мимоволі виникають підозри про роздвоєння особистості чи щось подібне.

patient

antonina.detector.media