antonina.detector.media
Олексій Мазур
28.08.2013 19:18
На «Новому каналі» - новий «Репортер». Не такий, яким був досі
Замість звичного «Репортера» - нарізка новин по хвилині-півтори кожна. Випуск йде без ведучої чи ведучого в студії, сюжети супроводжує голос диктора за кадром.

Замість звичного «Репортера» - нарізка новин по хвилині-півтори кожна. Випуск йде без ведучої чи ведучого в студії, сюжети супроводжує голос диктора за кадром

У вівторок, 27 серпня «Новий канал» здивував і дещо спантеличив відсутністю звичного випуску новин «Репортер», що виходить о сьомій вечора. Замість звичної студії з ведучою або ведучим, глядачі побачили нарізку невеличких, кожен по хвилині-півтори максимум, сюжетиків з новинами, які супроводжував дикторський голос за кадром.

Зазнав змін і дизайн титрів в новинах: чорні букви на помаранчевому тлі. Випуск тривав п'ять хвилин. Аналогічна історія трапилася й наступного дня, в середу, 28 серпня.

Що це? Ребрендінг, зміна концепції? Тепер завжди так буде чи лише деякий час? На який саме і за яких причин?

Такі питання адресував електронною поштою на е-mail «Нового». Відповіді не дочекався. Вирішив зателефонувати за номером, вказаним в контактах на сайті каналу (прямого зв'язку з прес-службою не маю).

Там запитали, чому я проявляю таку цікавість. Відповів, що як глядач і блогер «Дусі»: аби самому дізнатися та поділитися цим з читачами видання.

На «Новому» були вкрай небагатослівні. Сказали, що поки що буде так, а далі порадили слідкувати за повідомленнями на сайті каналу.

Поки ж там ніяких пояснень немає, залишається лише гадати. Може оновлений формат «Репортеру» викликаний відпусткою співробітників програми? Якщо ж ні і такі новини - концептуальне рішення всерйоз і надовго, то поки є певні сумніви щодо того, наскільки воно вдале.

antonina.detector.media