antonina.detector.media
Олексій Мазур
05.10.2013 00:02
Відомий тележурналіст про "Доктора Пі": "Він брехун, але геніальний"
"При першому спілкуванні у Львові до мене вкралася думка про те, що він маніпулятор, оскільки при виконанні завдання запам'ятовування 20 цифр він зробив 8 помилок".

Під час чат-конференції на "Детектор медіа" ведучий "Ранкових курасанів" (ТВі) Валерій Сараула, відомий також своїм проектом  "Паралельний світ", що йшов на СТБ, відповів на моє запитання про Андрія Слюсарчука, який неодноразово брав участь в передачах тележурналіста:

- Свого часу, коли працювали на СТБ, ви зробили чимало сюжетів за участю Андрія Слюсарчука. В них Доктор Пі демонстрував свої надприродні здібності: гіпноз, вгадував і цитував цілі абзаци з будь-якої сторінки книги, яку ви навмання відкривали. То він справді мав такі здібності чи все це був обман, в якому брали участь і ви? А зараз не хотіли б зробити з ним передачу?

-
Дякую за це запитання. Воно досі мене турбує. При згадуванні про Слюсарчука виникає неоднозначність, як і у всіх. При першому спілкуванні у Львові до мене вкралася думка про те, що він маніпулятор, оскільки при виконанні завдання запам'ятовування 20 цифр він зробив 8 помилок. Але потім просив назвати будь-який абзац з будь-якої книжки - і його цитував. Більше того, після зйомок до нього підходили на вулиці люди і дякували за щось. Того вилікував, тому допоміг. Він брехун, але геніальний брехун. Хлопчику треба було допомогти, і отримали б, можливо, геніального лікаря. Передайте привіт Андрію Тихоновичу до в'язниці. Побачивши Слюсарчука в нашій програмі, люди зверталися до мене по його телефон, я давав, минав час, він ставав все менш доступнішим, але завжди брав трубку. Одного разу я йому сказав на зйомці: «Андрій Тихонович, не можна призначати зустріч людині з Луганська у Львові й на неї не приїжджати». Він так робив часто. Влітку спілкувався в Криму з відомою людиною, і він, і його друзі завзято стверджували, що Слюсарчук допомагав їхнім батькам при важких хворобах. А офіційна медицина вбивала... Я б ще знімав і знімав Слюсарчука, і, користуючись нагодою, запрошую його поїсти «Ранкових курасанів». Багато хто зі впливових людей піклується про нього, теж не випадково. Я вважаю, треба дати термін у в'язниці, змусити виплатити великі компенсації постраждалим, бо все одно вийде і заробить ще більше.

antonina.detector.media