antonina.detector.media
Олексій Мазур
24.11.2013 15:09
З нагоди ЄвроМайдану "Українська правда" стала "Європейською"
Сьогодні, коли в Києві на Європейській площі проходить понад стотисячний мітинг прихильників Євроінтеграції України,Інтернет-видання "Українська правда" змінило назву й стало "Європейською правдою".

Сьогодні, коли в Києві на Європейській площі проходить понад стотисячний мітинг прихильників Євроінтеграції України, заснована Георгієм Гонгадзе "Українська правда" змінила назву й стала "Європейською правдою".

Я ж нещодавно повернувся з Європейської площі, що в центрі Дніпропетровська. Місцевий Євромайдан (за моєї присутності на ньому) зібрав близько півтисячі городян.

Міліція не лише не протидіяла, а навпаки, тільки сприяла проведенню заходу, котрий почався з провокації. Відразу після початку до гучномовця прорвався якийсь дідуган і вигукнув щось на зразок: "Украину ждут в Париже, как в русской бане лыжи!". Людина явно була налаштована на конфлікт.

Побачивши ситуацію, міліція відреагувала негайно. До антиєвропейця підійшов заступник начальника міського Управління МВС, керівник департаменту громадської безпеки Володимир Сідлецький зі своїми помічниками і вони акуратно вивели русомірця за межі зібрання.

Взагалі міліції було дуже мало. Правоохоронці стояли невеличками групками осторонь громади і нічим не привертали до себе уваги.

Захід зібрав суспільно-політичний й мистецький бомонд міста. Зокрема, були помічені письменниця й перекладачка Вікторія Наріжна, відомі кавеенщики, громадянські активісти, журналісти.

Навіть ті люди, що проходили повз мітинг, цікавилися, де можна взяти європейську символіку - стрічки й прапорці ЄС. Настрій - "помаранчевий".

antonina.detector.media