antonina.detector.media
Олексій Мазур
16.02.2014 23:03
Головний редактор "Еспресо.tv" Вадим Денисенко збрехав "Телекритиці"
Одне з питань, поставлених мною на чат-конференції, стосувалося проявів очевидного ідіотизму в бігучому рядочку новин.

Серед питань, які я два дні тому поставив на чат-конференції головному редактору "Еспресо.tv" Вадиму Денисенку, було таке:

- Прошу звернути увагу на рухомий рядок новин «Еспресо TV». По-перше, бувають повідомлення, які там висять цілу добу або навіть дві. Вони давно втратили актуальність або новина отримала продовження чи спростування, але повідомлення продовжують крутитися. По-друге, там забагато помарок, одруківок. По-третє, іноді трапляються повідомлення на зразок «Верховна Рада проголосувала закон». Про який саме йдеться - невідомо. Бувають і ще більші курйози, коли після тексту повідомлення в рухомому рядочку читаємо: «(ФОТО)». Ну приміром, умовно кажучи: «На Грушевського встановили піаніно (ФОТО)». Вочевидь, таке повідомлення - заголовок новини з якогось інформаційного сайту, де слово «(ФОТО)» - цілком доречне. А яке «(фото)» може бути в стрічці новин?

- Дякую, ми зараз саме займаємося тим, щоб виправити ці недоліки, - відповів Денисенко.

Ніфіга ви не займаєтесь! Читаю сьогодні в бігучому рядочку: "Як охороняють житло Пшонки (ФОТОФАКТ)". Яким же придурком треба бути, аби тупо ліпити це в рядочок телевізійних новин. По-перше, - це не новина, а назва фоторепортажу, по-друге, - яке фото може бути в тектстовій стрічці? От не розумію, невже людина, яка це робить, не второпає, що чинить дурість?

Дурість дратує, а очевидна - тим більше. У випадку з "Еспресо" - це очевидна дурість, на яку вказали, і яку пообіцяли виправити. В результаті - все лишилося, як і було. То що ж потрібно, аби цієї дурні нарешті не стало? Спалити перед офісом інтернет-каналу контейнер шин?

antonina.detector.media