antonina.detector.media
Олексій Мазур
19.04.2014 14:05
На "Майдані" в Іванни Коберник намагалися "почути схід" у гаслах сепаратистів
Чи варто утотожнювати вимоги терористів з нагальними потребами жителів українського сходу?

Мені "сподобалося", як на "Майдані. Точка відліку" з Іванною Коберник (ТРК "Україна") сформулювали тему ток-шоу: "Почути схід". Не менш різанула слух й фраза ведучої "Чого хоче Донбас" на тлі дискусії з приводу відомих буремних подій.

Слава Богу, чимало запрошених протягом ефіру влучно й точно розділяли жителів сходу України, зокрема того ж Донбасу, й проросійських сепаратистів, озброєних терористів і диверсантів ГРУ РФ. Були й представники самої Донеччини, які акцентували на неприйнятності утотожнювання їхніх інтересів із вимогами знавіснілих бандюків, розперезаної гопоти й путінських окупантів.

Одначе тема передачі від того не змінилася й постійно висвічувалася на екрані саме так, як була сформульована спочатку - "почути схід". Ніби мова йде про якийсь багаторічний масовий громадський рух, а не підігріті й інспіровані аниукраїнською істерією з росії раптові прояви сепаратизму й тероризму. Чи це не те ж саме, що передачу, присвячену злочинам "Аль-Каїди", назвати "Почути мусульман"? 

Замість того, аби свідомо чи ні прив'язувати нагальні потреби українців сходу до сепаратизму й намагатися "почути схід" у гаслах терористів, варто було б навпаки, максимально відокремити зерно від полови. І відповідним чином сформулювати тему: "Чого хоче схід, а чого - сепаратисти?". Ну, якось так. А не узагальнювати, змішуючи все в одне.

Та й взагалі, хто його, той схід, не чув? Що там було не так, як він хотів? І зараз ніхто ні на що не зазіхає! "Зелені чоловічки", "донецька республіка", наруга над українським прапором та підняття російського триколору - це зовсім не через те, що "схід не почутий". Це зухвалий злочин проти державного суверенітету України! До тих, хто його скоює, треба не дослухатися, а карати їх за всією суворістю Закону!

antonina.detector.media