antonina.detector.media
Олексій Мазур
23.05.2014 15:18
Як Юлія Литвиненко на радіо «Вєсті» Ігорю Гужві догоджала
Ведуча «Героя дня» на радіо «Вести» Юлія Литвиненко фільтрувала незручні запитання під час бесіди з Ігорем Гужвою, озвучуючи лише компліментарні коментарі слухачів.

Ведуча «Героя дня» на радіо «Вести» Юлія Литвиненко фільтрувала незручні запитання під час бесіди з Ігорем Гужвою, озвучуючи лише компліментарні коментарі слухачів.

Зокрема, користуючись запропонованою на сайті  http://radio.vesti.ua  формою інтерактивного зв'язку, я надіслав запитання щодо знайдених під час обшуку в офісі газети «Вєсті» 1,5 млн. грн. та  редакційної політики друкованого видання.

Хотів, аби Гужва пояснив, на яких підставах в приміщенні редакції зберігалася така велика сума готівкою, котра, за його словами, належала одному зі співробітників. Запитував, наскільки така практика є звичною для редакції і чи не виконує офіс, за сумісництвом, банківські функції? А якщо так, то чи не можна цим скористатися стороннім людям?

Коли ж Гужва побіжно торкнувся цієї теми, то Литвиненко задовольнилася його словами про те, що співробітник вважав приміщення редакції надійнішим для зберігання вказаної суми, ніж банк. Хоча дана відповідь викликає явні сумніви в її правдивості.

Я також  цікавився, чому газета «Вєсті» називає проросійських сепаратистів і терористів «повстанцями» й «ополченцями» та дорікав прокремлівською спрямованістю.

Одначе протягом ефіру Юлія Литвиненко зачитувала тільки позитивні відгуки про «Вєсті» і подяки від читачів за газету, яка «и строить, и жить помогает».

Не дочекавшись відповідей на свої запитання, зауважив у чергових повідомленнях, що ведуча старанно уникає озвучування критики і веде бесіду у компліментарному для свого начальника тоні. При цьому припустив, що, можливо, у такий спосіб вона претендує на ті півтора мільйони в якості гонорару або посадове підвищення в холдінгу, приміром, мітить у заступники Гужви.

Тоді Литвиненко запевнила, що Олексій з Дніпропетровська може спати спокійно, позаяк вона не має до названої суми жодного відношення і не зазіхає на неї.

Програма й надалі тривала в такому ж надзвичайно комфортному для Гужви, навіть улесливому стилі. Тому в наступних повідомленнях, надісланих до студії, оцінюючи манери ведучої і персону її шефа, вдався до різких і місцями нецензурних характеристик. Газетку ж назвав «Путінськімі вєстямі».

Події навколо газети «Вєсті» на однойменному радіо обговорювалися цього дня і в інших передачах. Зокрема в ефірі Ксенії Туркової і Юрія Калашнікова. У висвітленні лоскотливої теми ведучі виглядали куди достойніше. Позиція редакції була врівноважена інтерв'ю посадовців Міндоходів та критичними  стосовно «Вєстєй» думками медіа-експертів, в тому числі журналіста Сергія Висоцького.

До «Героя дня» в передачі «Точка зрения» Юлія Литвиненко бесідувала на цю ж тему з Євгеном Кисельовим, який гостював в студії, й зв'язувалася телефоном з головредом «Детектор медіа»  Наталією Лігачовою.

Слід зазначити, радіо «Вєсті» сильно відрізняється від газети. Тут речі називаються своїми іменами і дорікнути якоюсь системною незбалансованістю чи ангажованістю на даний час практично неможливо. Максимум, про що можна вести мову, так це про особливості ведення ефіру тими чи іншими ведучими.

antonina.detector.media