antonina.detector.media
Олексій Мазур
24.05.2014 13:11
На радіо "Вєсті" російські серіали не вважають закордонними
Для них російське - не іноземне, а своє, рідне українцям.
Сьогодні на радіо "Вєсті" звучала передача, присвячена російським серіалам на українському телебаченні. Тема - "Чому українські канали не можуть відмовитися від російських серіалів?".

Ведучі - Марта Мольфар і Юрій Кулініч. Запрошені - журналісти "Вєстєй": телеоглядач Марина Бердичевська та музичний критик Микола Міліневський. В опитуванні слухачам запропонували відповісти на запитання: "які серіали вам більше подобаються: українські, російські чи закордонні?". 

На сайті, де можна обрати лише одну з двох відповідей, запитання звучало так: "Какие сериалы вы смотрите с большим удовольствием - российские «+» или зарубежные «—»?".

Отже, за логікою радійців, російські - не закордонні? Для них російське - це не іноземне? Чи може ведучі забулися, в якій країні вони працюють? Мої спроби нагадати їм про це шляхом зворотнього зв'язку за посередництва сайту радіо "Вєсті" були марні. Ніхто не відреагував і не скорегував запитання.

А наступною темою цього ефіру з тими ж учасниками був "25 кадр в сюжетах російського телебачення про Україну". Так от те, як було сформульоване запитання в опитуванні про серіали - це щось на зразок 25-го кадру, тільки на радіо.

Чим не психологічний прийом, яким навіюють спорідненість чи навіть тотожність російського та українського?
antonina.detector.media