antonina.detector.media
Олексій Мазур
12.09.2014 11:37
Куди ведучому мікрофон запхали, ви, нелюди?!
У четвер на «1+1» відбулась прем'єра політичного ток-шоу "Право на владу".

У четвер на «1+1» відбулась прем'єра політичного ток-шоу "Право на владу». Головною його новацією став викривлений технічними засобами голос невидимого ведучого.

Колись подібне було на «Що? Де? Коли?» після Володимира Ворошилова. Незмінного ведучого замінив Борис Крюк - сценарист, режисер і генпродюсер інтелектуальної телевікторини. Але перші випуски він вів інкогніто таким самим, як у «Праві на владу», голосом.

Новація не прижилася. Невдоволення почали висловлювати як глядачі, так і знавці. Вони ніяк не могли второпати задуму - навіщо це робиться? Тому згодом Борис Крюк відмовився від комп'ютерних ефектів і продовжив вести передачу своїм природним голосом.

«Щоб не мати змоги впливати на ведучого, учасники не знатимуть, хто ведучий ток-шоу, всі будуть лише чути холодний та неупереджений голос за кадром» - так пояснюють запроваджене «чревовещание» автори «Права на владу».  

А хіба не піддаватися впливу спікерів не є професійним обов'язком ведучих? Якщо піддається, то міняйте його, шукайте іншого.

Цей електронний голос напружує. Він якось не дуже підходить до серйозного політичного ток-шоу і видається там недоречним. Витримати його дві години, протягом яких іде передача, не так вже й просто. До того ж, треба  прислуховуватися, що він каже, бо технічні ефекти, чи то дефекти, дещо ускладнюють розуміння слів.

Для глядачів було б зручніше, аби ведучий вів передачу у звичний спосіб. Щоби мав мікрофона біля рота, а не запханим кудись... глибоко всередину.

antonina.detector.media