antonina.detector.media
ДУСЯ
06.12.2014 12:57
Журналистка «Громадського» обвинила Порошенко в сексизме
Журналистка «Громадського»  обвинила Порошенко в сексизме
Для критики действий Петра Порошенко всегда найдется повод – уже очень все не гладко в его действиях, словах, решениях и тд. Вот теперь дошла очередь и до обвинений в сексизме – и поводом к нему послужил пост в фейсбуке Президента, в котором он (его

Для критики действий Петра Порошенко всегда найдется повод – уже очень все не гладко в его действиях, словах, решениях и тд. Вот теперь дошла очередь и до обвинений в сексизме – и поводом к нему послужил пост в фейсбуке Президента, в котором он (его спичрайтеры, разумеется), рассказывал о визите Марины Порошенко на выставку, посвященную участию женщин в войне:

«Марина відвідала відкриття фотовиставки «Жінки і конфлікт в Україні». Понад 40 фотографій розповідають про долі українських жінок у важкі для України часи. Нехай якомога швидше настане час, коли українські жінки матимуть можливість займатися мирними справами – народжувати та виховувати дітей, дбати про родинне вогнище і бути щасливими» - написано в фейсбуке Порошенко.

Журналист «Громадського радіо» Ирина Славинская отметила, что высказывания Порошенко о женщинах ни чем принципиально не отличается от сексистских заявлений Янековича:

«Дорогий Петре Олексійовичу! Можливо, Ваші спічрайтери не в курсі, але фрази типу "українські жінки матимуть можливість займатися мирними справами – народжувати та виховувати дітей, дбати про родинне вогнище і бути щасливими" - це з одного синонімічного ряду з "жінки роздягаються" Януковича та "нежіночою справою реформ" Азарова. Дорогі спічрайтери Петра Олексійовича, забудьте про цей унилий олд-скул про жінок-берегинь. "Мирні справи" жінок мало чим відрізняються від "мирних справ" чоловіків. Наприклад, мирна справа - це працювати на благо країни. В тому числі, для прикладу, проектувати космічні ракети, досліджувати ДНК, писати талановиті книжки, займатися спортом, класти асфальт тощо. Жінки зараз фігачать на війні на рівних із чоловіками - і як вояки, і як волонтерки... А Петро Олексійович, здається, хоче задвінуть їх на кухню та в дитячу кімнату (в дужках: блін, ну шо за ад, що в нас така за карма - сексистів вибирати?), - написала Славинская.

Ну что ж: в целом пафос Словинской поддерживаю. Но предпочла бы, чтобы асфальтом все-таки мужчины занимались: равенство прав и свобод же заключается не только в том, чтобы их получить – но и рационально потом использовать.

Ваша Муся

Фото: facebook.com

antonina.detector.media