antonina.detector.media
ДУСЯ
19.12.2014 12:17
Польская журналистка: господин Президент, не давите на канал Майдана
Польская журналистка: господин Президент, не давите на канал Майдана
Польская журналистка канала "Эспресо-ТВ" Бьянка Залевская обратилась с открытым письмом к Петру Порошенко. "Я хочу верить, что регулирующие структуры в новой Украине не станут орудием борьбы против правды", - так Бьянка намекнула

Польская журналистка канала "Эспресо-ТВ" Бьянка Залевская обратилась с открытым письмом к Петру Порошенко. "Я хочу верить, что регулирующие структуры в новой Украине не станут орудием борьбы против правды", - так Бьянка намекнула президенту на сомнительность предупреждения, вынесенного Нацсоветом по вопросом теле- и радиовещания за трансляцию каналом выступления Владимира Путина.

"Шановний пане Президенте! 

Сьогодні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення винесла телеканалу «Еспресо», на якому я працюю, попередження за трансляцію в прямому ефірі виступу президента Росії Володимира Путіна перед Федеральними зборами РФ. 

Нас звинуватили в потуранні розпалюванню міжнаціональної ворожнечі - хоча за чинним законодавством телеканали не несуть відповідальності за висловлювання, що транслюються в прямому ефірі, а виступ Володимира Путіна нами не повторювався. Крім того, жодна інстанція в Україні не пред'являє претензій самому Путіну і не порушує проти нього кримінальних справ за розпалювання національної ворожнечі.

Це попередження можна сприйняти як елемент політичного тиску, як покарання за те, що ми транслювали виступ Володимира Путіна. Люди, які не приховували своєї підтримки режиму Віктора Януковича, вже встигли звинуватити нас у «проросійській» позиції. Але в трансляції важливої політичної події немає нічого «проросійського» чи «антиросійського». 

Пане Президенте, «Еспресо» - канал, народжений Майданом. Ми висвітлювали події на Майдані і спроби Росії знищити нашу свободу у прямому ефірі, ризикували життям, але не відмовлялися від нашої головної місії - говорити глядачам правду. 

Особисто для мене цей канал завжди був символом боротьби  за свободу слова при режимі Януковича. Пряма трансляція є важливим елементом вільних, незалежних засобів масової інформації в усьому західному світі, і цим ми відрізняємося від російських телепропагандистів і тих, хто брехав про Майдан і продовжує брехати про війну проти України.

Я впевнена, що українські громадяни мають право на правду. Я переконана, що будь-яка критика виглядає обґрунтованою тільки тоді, коли громадяни мають повну інформацію про події - в тому числі і повне уявлення про слова і наміри таких політиків, як президент Росії Володимир Путін. Я хочу вірити, що регулюючі структури у новій Україні не стануть знаряддям у боротьбі проти правди.

З повагою

польська журналістка телеканалу “Еспресо ТВ”

Б’янка Залевська".

Будем надеяться, господин президент прислушается к заявлению Бьянки Залевской. У нас вот есть газета "Вести" и радио "Вести", которое, к слову является спонсором "Сніданку з 1+1". А предупреждений как-то не выносят. 

Муся

 

фото: 

antonina.detector.media