antonina.detector.media
Олексій Мазур
09.02.2015 17:28
Радіо "Вєсті" перестали вивішувати стенограми передач. Скоротили цех машиністок?
З початку лютого на сайті радіостанції перестали розміщувати роздруківки ефірів. Враховуючи обсяги мовлення, можна припустити, що цим займався цілий цех машиністок.

З початку лютого на сайті радіостанції перестали розміщувати роздруківки ефірів. Враховуючи обсяги мовлення, можна припустити, що цим займався цілий цех машиністок. Причому, стенограми багатогодинних передач з'являлися досить оперативно - або наступного дня чи навіть у той же.

Така практика була дуже зручною для моніторингу контенту, бо зацікавившись тим чи іншим з почутого, задля наведення цитат, можна було скористатися роздруківкою, копіюючи з неї потрібні фрагменти. Що я і робив - читачі мого блогу в курсі.

Тепер же мені самому необхідно переносити сказане в ефірі "на папір". А це досить копітка справа, така ж як і робота з диктофоном: прослухав, натиснув на паузу, набрав текст, щось не розчув чи задля перевірки - відмотав назад, потім знову вперед і так далі.

Невже вони це зробили спеціально для того, аби ускладнити мені життя? Нічого, впораюся. Я стільки працював з диктофоном, розшифровуючи плівки, що звик до цієї справи. І мені вона подобається, так що залюбки її продовжу.

А може машиністок скоротили через фінансові труднощі - з метою економії оптимізували штат співробітників? У втаємничених Ігорем Гужвою спонсорів настільки сутужно з грошима, що на "Вєсті" не вистачає? Припущення, яке втілює оптимізм.

Якщо так, то зараз відмовилися від того, без чого можна легко обійтися. Втрати не критичні і ніяк не відіб'ються на технічних можливостях і обсягах ефіру. Але при збереженні тенденції може статися, що і до зарплат та гонорарів ведучих дійде - в тому числі зіркових московських. Ну, дай-то Боже!

До речі, у спортивних ЗМІ подейкують, що одному з можливих утримувачів «Вєстєй» Сергію Курченку вже несила піклуватися про ФК «Металіст» зі стадіоном та всією футбольною інфраструктурою. А колишній власник і президент клубу Олександр Ярославський, в кого все це відібрали при януковичі, сльози ллє, але нічим не може зарадити.

Версія про скорочення штату "Вєстєй" через фінаснові труднощі підкріплюється і публікацією на "Дусі": "Из УМХ массово увольняются топ-менеджеры. У Курченко закончились деньги?. А якщо такі негаразди одночасно розпочалися в структурах "младоолігарха", то таким чином і підтверджується причетність Курченка до фінансування медіа-холдинга Ігоря Гужви.

antonina.detector.media