antonina.detector.media
ДУСЯ
26.02.2015 11:25
СБУ задержала украинского оператора, работавшего на НТВ и Первый канал
СБУ задержала украинского оператора, работавшего на НТВ и Первый канал
Накануне, 25 февраля, СБУ задержала 

Накануне, 25 февраля, СБУ задержала двух российских журналистов - корреспондента НТВ Андрея Григорьева и сотрудницу Первого канала Елену Макарову. Сладкой парочке сократили срок пребывания в Украине, в ближайшее время они будут выдворены в Россию с запретом въезда на территорию Украины в ближайшие 5 лет. В задержании журналистов, в общем, не было бы ничего примечательного, однако вместе с ними в руки СБУ попал украинский оператор, работавший на федеральные телеканалы.

 Об этом сообщил в своем фейсбуке советник председателя СБУ Маркиян Лубкивский.

"Вчорашнє затримання в Києві журналістів російських каналів НТВ і ОРТ оголило ще одну проблему, з якою Служба безпеки стикається вже не вперше.

Разом із російськими журналістами Андрієм Григор'євим (1975 р.н., громадянин РФ, уродженець м.Санкт-Петербург (РФ)) та Оленою Макаровою (1989 р.н., громадянка РФ, уродженка м. Саратова (РФ)), які уже залишили (примусово) територію України, було затримано громадянина України.

Цей колишній оператор двох відомих українських каналів робив те, що добре вміє - здійснював зйомку, керуючись командами і установками російських роботодавців.

Вже потім він буде розповідати, що не знав, на кого працює... Хоча зізнався, що за гроші.

Користуючись нагодою, від імені Служби безпеки України хочу попередити про кримінальну відповідальність усіх, хто допомагає агресору, зокрема у здійсненні підривної інформаційної діяльності проти України".

К сожалению, пока мы не можем дозвониться до господина Лубкивского. Надеюсь, в ближайшее время выясним подробности.

Муся

Фото: bug.org.ua

antonina.detector.media