antonina.detector.media
ДУСЯ
03.04.2015 11:58
Ирэн Роздобудько в шоке от сериала на "Интере": "Это культурная диверсия!"
Ирэн Роздобудько в шоке от сериала на "Интере": "Это культурная диверсия!"
В ночном эфире телеканала «Интер» начался показ сериала «Соседи». Сериал далеко не нов – снят еще в 2010 году и заявлен, как «мыльная опера». В основе сюжета итории пяти семей, живущих в одном подъезде обыкновенной киевской сталинки. Как отмечено в а

В ночном эфире телеканала «Интер» начался показ сериала «Соседи». Сериал далеко не нов – снят еще в 2010 году и заявлен, как «мыльная опера». В основе сюжета иcтории пяти семей, живущих в одном подъезде обыкновенной киевской сталинки. Как отмечено в анонсе фильма - «люди разных возрастов, профессий, взглядов на жизнь обитают рядом друг с другом, их взаимоотношения всегда не просты, но очень интересны. У каждой семьи свои радости и горести».

Честно скажу – я сериал не смотрела, а вот главному редактору «Каравана историй» Ирэн Роздобудько не спалось, и она уделила сериалу свое время. А впечатлениями Ирэн поделилась в Фейсбуке.

"Вчора випадково натрапила на каналі Інтер на серіал "Сусіди"... З цікавості через те, що він "український", почала дивитися аби зрозуміти запити і вимоги до... и на... подібні серіали. Сказати, що я була в шоці... - нічого не сказати. Я розумію, що, можливо, ображаю когось зі своїх знайомих (чи не знайомих) творців. Тим більше, що там грають добрі актори (яким - я впевнена! - часом огидно вимовляти банальщину, котру написали для них сценаристи).

АЛЕ. Головна думка після кількох хвилин перегляду: це культурна диверсія. Саме так. Не зважаючи на те, що фільм цілком чесно заявлено, як "мильна опера".
Розмови - ні про що, жодної думки, справжньої чи вмотивованої емоції, персонажі - вибачте... - просто жлоби, пристрасті і прагнення - мінімальні. Жодної довіри чи співчуття. Дикий непрофесіоналізм щодо драматуругії, побудови сюжету, структури -- всього того, про що вчать навіть на мізерних "кіношних" курсах.

І дика прикрість: ЧОМУ ТАК? На що витрачаються гроші? На те аби показати нам, які ми мізерні і дурні. Реб'ята-"кіношнки", можете закидати мене камінням, але я впевнена, що і ВИ знаєте, що це халтура. Але ще треба знати і головне: повторюю: ЦЕ КУЛЬТУРНА ДИВЕРСІЯ. Відпрацьовуйте свої гонорари по чесному! Адже навіть у простих "сусідів", котрі живуть у вас же за стіною душі і страждань більше, ніж у ваших, вирізаних з картону героїв. Мені прикро. Просто прикро. Будь ласка, люди, якщо ви маєте хоч краплю болю в душі і хоча б одну думку в голові -- не дивіться цю профанацію. Не змогла змовчати..."

В общем, не понравился Роздобудько сериал.

Ваша Дуся

Фото: inter.ua, facebook.com

antonina.detector.media