antonina.detector.media
ДУСЯ
02.06.2015 16:21
Мустафа Найем решил учить украинцев английскому языку (ВИДЕО)
Мустафа Найем решил учить украинцев английскому языку (ВИДЕО)
      «Ми зараз через Національну раду реформ будемо проводити програму з поширення і популяризації англійської мови. Мені здається, це головний інструмент, яким ми можемо все-таки інтегруватися в Європейський союз, тому що ми всі є жертвами того

 На днях мои подружки из «Видеотеки» заглянули на круглый стол Реанимационного пакета реформ «РПР Культура: как преодолеть имитацию» – послушать умных людей, среди которых оказался и экс-журналист, а ныне депутат Мустафа Найем. Он сообщил: не сомневается в том, что министр культуры Вячеслав Кириленко не совковый человек, а заодно поделился наполеоновскими планами о популяризации английского языка в Украине.

Оказывается, главная цель Найема – чтобы все украинцы знали английский.

«Ми зараз через Національну раду реформ будемо проводити програму з поширення і популяризації англійської мови. Мені здається, це головний інструмент, яким ми можемо все-таки інтегруватися в Європейський союз, тому що ми всі є жертвами того інформаційного простору, в якому ми живемо. Всі ми, навіть, думаю, більшість людей, які тут сидять, отримують інформацію російськомовних джерел. Це правда. У нас медіа російськомовні, джерела знань російськомовні, і дуже мало людей, які отримують реальні знання і реальні новини, які є актуальними сьогодні тільки тому, що вони не знають іноземних мов. Зараз статистика показує, що і на рівні держави (мається на увазі державних установ), і в людей, які вивчають англійську мову, рівень знань дуже низький. Я б хотів, щоб у цій програмі було це відображено. Якщо потрібна від нас якась допомога, я готовий робити цей проект, долучатися в повіній мірі. В нас буде дуже багато проектів, можливо, культурних, освітніх по вивченню англійської мови, щоб це стало необхідною навичкою. Щоб ніхто не хизувався знанням англійської мови – щоб соромно було її не знати. Мені здається, це наш головний напрямок роботи», – рассказал Найем.

Нет, инициатива, безусловно, прекрасна. Но меня волнует один вопрос: если для Найема так важна популяризация английского среди украинце, зачем было идти в депутаты? Можно же было работать над культурными и образовательными проектами, при необходимости сотрудничая с государственными структурами. Сложный какой-то путь к мечте получается. 

Муся

Фото: facebook.com

antonina.detector.media