antonina.detector.media
ДУСЯ
05.06.2015 16:44
В Раде поленились проголосовать за закон ко Дню журналиста
В Раде поленились проголосовать за закон ко Дню журналиста
Верховная Рада не нашла в себе сил проголосовать за законопроект №1630, призванный уменьшить несовершенства Уголовного кодекса, позволяющие "отмазывать" препятствующих работе журналистов лиц. Причина проста и печальна: народные депутаты про

Сегодня Верховная Рада не нашла в себе сил проголосовать за законопроект №1630, призванный уменьшить несовершенства Уголовного кодекса, которые позволяют «отмазывать» препятствующих работе журналистов лиц. Причина проста и печальна: народные депутаты просто не привыкли к тому, что пятница – не повод не работать.

Грустную новость сообщила депутат Ольга Червакова, хотевшая сделать экс-коллегам подарок ко Дню журналиста.

«Закон передбачає зменшення прогалин в законодавстві, якими користуються судді для того, аби «відмазати» нападників на журналістів від відповідальності по 171 статті Кримінального Кодексу. Хотілося зробити хорошу справу до професійного свята журналістів – прийняти цей закон. Кожен голос – на вагу золота, бо в залі критично мало депутатів. 

Щоправда, вийшло лише зганьбитися, бо сьогодні депутати не змогли ухвалити взагалі жодного рішення. Зате я зрозуміла, що деякі нюанси законотворчості потребують пояснень. Справа в тому, що рішення, як голосувати за той чи інший законопроект, депутати ніколи не приймають, слухаючи доповідача. Аргументами можна було переконати в першому, другому, навіть третьому скликанні. Потім почався бардак, фракційна дисципліна і мислення не головою, а помахом руки партійного вождя. Якщо нема розуміння суті законопроекту, оголошується так зване «вільне голосування» і ніхто не заморочується, треба воно чи ні. Отже, будь-який притомний автор законопроекту, якщо він зацікавлений в позитивному голосуванні, зазвичай проходиться по фракціях і перепитує, чи позитивне рішення і чи є питання. Всі, до кого я підходила сьогодні, починали з питання: «1630? А що це і про що це? А навіщо за це голосувати?» Я розуміла, що послухати доповідача з трибуни, аби вникнути в суть документа, ніхто не спромогнеться. Тому кожному треба розтлумачити суть запропонованих змін.

На те, щоби обійти всіх, витрачається приблизно хвилин 40-50. За цей час можна так намуляти собі язика, що цей закон буде снитися тобі вночі. Зате з'являється впевненість в необхідних 226-ти голосах і навіть якомусь запасі. Дехто голосує з поваги до людини, яка просить, дехто просто любить, щоб до нього підійшли особисто і «пошанували». З мене в таких випадках корона не падає, тому що я вважаю, що справа важливіша. 

Звісно, що все це ненормально. Але іншої практики нема.

Сьогодні звітую замість того, аби парламент зробив добру справу до Дня журналіста, тільки перед журналістами зганьбився. Не зміг ухвалити жодного рішення, бо об 11-й в залі було вже менше половини депутатів. І це також ненормально», написала Червакова.

Ага. То есть мы с кузиной, невзирая на предпраздничную суету и вечер пятницы, работаем как миленькие, а народные избранники уже с утра отдыхают. Ей-богу, самых нерадивых депутатов я приковывала бі к креслам, раз нет иного стимула работать.

Муся

Фото: facebook.com

antonina.detector.media