antonina.detector.media
ДУСЯ
18.08.2015 10:03
Смерть коррупции: «Наші гроші» создают сеть журналистов-расследователей
Смерть коррупции: «Наші гроші» создают сеть журналистов-расследователей
"Наші гроші" не теряют время понапрасну: команда проекта создает сеть для журналистов-расследователей коррупционных схем. Журналисты будут получать доступ к ценной информации, темы для расследований и рекомендации для публикаций в киевских

«Наші гроші» не теряют времени понапрасну: команда проекта создает сеть для журналистов-расследователей коррупционных схем. Журналисты будут получать доступ к ценной информации, темы для расследований и рекомендации для публикаций в киевских изданий согласитесь, неплохое подспорье для расследователей из небольших городов, где возможностей меньше, чем в столице.

Новость о создании сети журналистов-расследователей сообщил в своем блоге главный редактор «Наших грошей» Олекса Шалайский:

«Цей блог – написаний для наших колег, які люблять копирсатись у пачках документів, вишукуючи рядки, де «2+2=3», і намагаючись зрозуміти, хто спер державний мільйон. Нас – справді багато. Але в нас є проблеми.

Перша і головна. Журналіст, який живе в невеликому місті і намагається розкопати корупцію, як правило – самітній вовк. Йому немає з ким обговорити свою гіпотезу, немає перед ким похвалитись своєю знахідкою, а після публікації (яку в 95 % «колеги» з інших видань навіть не помітять) – єдине, що він помітить, що однаково нічого не змінилось.

Друга проблема – дещо іншого характеру, але не менш важлива. Усі ці одинаки приречені покладатись тільки на свої знання і свої сили. І якщо в Чернівцях журналісти розкопали корупційну схему, то в Полтаві точно таку ж схему будуть розкопувати наново, затрачаючи і час, і зусилля. А частіше навіть так: полтавська схема буде працювати довго і ефективно, ніби її ніхто ніде не викривав.

Зрештою, можна назвати ще з десяток пунктів: від фактчекінгу і редагування стилю до відсутності реакції на публікації. Ми впевнені, що більшість із цих проблем можна вирішити, об’єднавши зусилля.

Саме тому «Наші гроші» вирішили створити неформальну мережу для тих розслідувачів, яким це потрібно. Місце проживання неважливе – Харків чи Старокостянтинів. Легальна професія також. Єдине: бодай мінімальний досвід пошуку корупції (на початківців не вистачить ні часу, ні натхнення)».

Дополнительную информацию для потенциальных участников можно прочесть в блоге Олексы Шалайского. 

Ну что, расследователи, объединяйтесь. Условия, по-моему, очень даже привлекательные.

Муся

Фото: lvivpost.net

antonina.detector.media