antonina.detector.media
ДУСЯ
09.10.2015 15:23
Журналисты-депутаты провалили голосование о проверках СМИ во время выборов
Журналисты-депутаты провалили голосование о проверках СМИ во время выборов
Сегодня в парламенте должны были проголосовать за постановление об отмене проверок СМИ в ходе выборов - для того, чтобы под видом проверок на СМИ не оказывали давление. Тем не менее, решение не было принято – и даже бывшие журналисты за него не голос

Сегодня в парламенте должны были проголосовать за постановление об отмене проверок СМИ в ходе выборов – для того, чтобы под видом проверок на СМИ не оказывали давление. Тем не менее решение не было принято, и даже бывшие журналисты за него не голосовали:

«Імена героїв парламентського неробства, – пишет в своем «Фейсбуке» депутат, бывший журналист Ольга Червакова. Журналісти Мустафа Найєм, Тетяна Чорновіл, Костянтин Усов, Віталій Чепинога, Борислав Береза – відсутні. Ігор Гринів, який є співавтором постанови, яку провалили, – не голосував. Депутати, яких пов'язують зі ЗМІ: Рабинович і Деркач – відсутні, Льовочкін і його друг Бойко – відсутні (щоправда, сестра присутня і «за»). Їхній опонент, якому завжди все не так зі свободою слова, Пашинський – теж туди: відсутній, хоча я його зранку бачила. Певно, витягнув картку. Регіонал (пардон) опозиційноблочник Вілкул, який був ініціатором постанови – картка є, але не голосував. Його супротивники по виборчій кампанії в Дніпропетровську Філатов і Курячий – теж займаються виборами. Регіональні еліти з заходу: три Балоги і Петьовка – відсутні. Ціла фракція «Воля народу» не дала жодного голосу. Утримались – Руслан Князевич, Сергій Міщенко, Віктор Пинзеник. 

Це перший склад парламенту, який не забороняє перевірки ЗМІ під час виборчої кампанії. Ганьба і сором. Навіть за часів диктатури Януковича таку постанову приймали, бо хотіли сподобатись пресі. Побочним ефектом була добра справа – запобіжник від політичного тиску на ЗМІ під виглядом фіскального. А «оновлене» восьме скликання, на які покладали сподівання, дало максимум 195 голосів, і то з третьої спроби. Сьогодні парламент не прийняв жодного рішення. Жертвою прогульників також став закон про іномовлення».

Молодцы, нечего сказать.

Дуся

Фото: twitter.com

antonina.detector.media