antonina.detector.media
13.03.2021 19:19
На церемонії вручення «Сезар» французька актриса роздяглась на сцені на знак протесту проти карантину
На церемонії вручення «Сезар» французька актриса роздяглась на сцені на знак протесту проти карантину
У країні з осені 2020 року через пандемію коронавірусу закрити всі заклади культури.

У Франції на церемонії вручення кінопремії «Сезар» актриса роздяглась на сцені на знак протесту проти карантину. Про це повідомляє «Медуза».

Церемонія відбулась у Парижі ввечері 12 березня. Актриса Коріна Масьєро вийшла на сцену, щоб вручити приз за кращі костюми. При цьому сама вона була вдягнута в сукню, залиту штучною кров'ю, а поверх неї – у костюм віслюка. Як пише «Медуза», це відсилання до фільму 1970 року «Шкура віслюка» з Катрін Деньов у головній ролі, в якому сюжет розгортається навколо королівського віслюка, який справляє нужду золотом і дорогоцінним камінням.

Біля мікрофону актриса зняла «шкуру», та оголосила, що у неї є «останній костюм», після чого роздяглася догола.

На тілі актриси фальшивою кров'ю були зроблені написи: «Немає культури – немає майбутнього» і «Поверни нам культуру, Жан» – звернення до прем'єр-міністра Франції Жана Кастекса.

«Тепер ми такі. Всі голі. Важливо, щоб у  нас були костюми. Інакше ми виглядаємо дурнувато», – заявила Коріна Масьєро.

Таким чином актриса висловила свій протест проти закриття театрів і кінотеатрів через пандемію коронавируса – через карантин вони не працюють з осені 2020 року, і тисячі працівників залишилися без роботи.

Нагороду «Сезар» за кращий фільм отримала стрічка «Щасливо залишатися» режисера Альбера Дюпонтеля, за кращу жіночу роль – Лоре Келамі («Антуанетта в Севенні»), за кращу чоловічу – Самі Буажіла («Син»).

antonina.detector.media