antonina.detector.media
25.06.2022 15:36
Оля Полякова попросила у Зеленського український паспорт для російської блогерки Білоцерковської
Оля Полякова попросила у Зеленського український паспорт для російської блогерки Білоцерковської
Вероніка Білоцерківська народилася в Одесі, довгий час жила в Росії, а зараз — у Франції. В РФ проти неї відкрили кримінальне провадження.

Співачка, актриса та телеведуча Оля Полякова опублікувала в інстаграмі допис, в якому попросила президента України Володимира Зеленського надати українське громадянство російській блогерці та медіаменеджерці Вероніці Білоцерковській, що народилася в Одесі, довгий час жила в Росії, а зараз — у Франції.

Полякова написала, що Білоцерківська «з першого дня війни за нас», що в Росії проти неї відкрили справу, оголосили в розшук, а напередодні заарештували майно.

«А вона все одно говорить і пише правду, а ще допомагає Одесі, шпиталям та пораненим, тому що поклик крові, тому що одеситка! Її багатомільйонна аудиторія чує її і свій вклад в нашу майбутню перемогу вона робить щоденно, незважаючи на кримінальні переслідування, арешти майна, погрози.

І в день народження цієї сміливої жінки я хочу звернутися до нашого Президента Володимира Зеленського @zelenskiy_official i попросити найкращий подарунок у світі — українське громадянство для Білоцерковської Вероніки @belonika, як для вірної дочки свого народу!» — написала Полякова.

Раніше російський блогер та публіцист Олександр Невзоров, який мешкає в Європі, продемонстрував український паспорт, ймовірно, натякаючи, що вже отримав громадянство України.

Нагадаємо, на думку президента Володимира Зеленського, люди будь-якого громадянства, які виступають за Україну, є «зброєю України» у протистоянні російській агресії. 

Голова Офісу президента Андрій Єрмак висловив думку про те, що Україні треба шукати різні варіанти, як використати «хороших росіян» для боротьби з російською пропагандою. На думку Єрмака, таких людей варто використовувати як медійну зброю.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що відмовлятися від співпраці з «хорошими росіянами» – це недалекоглядно, але кожен випадок потрібно розглядати окремо.

Фото з інстаграм-сторінки Олі Полякової

antonina.detector.media