antonina.detector.media
18.11.2022 11:09
Бавовна і ліхтарик: посол Великої Британії в Україні підтримала українців
Бавовна і ліхтарик: посол Великої Британії в Україні підтримала українців
17 листопада Мелінда Сіммонс опублікувала у Twitter світлину.

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс 17 листопада опублікувала у Twitter фото на підтримку українців, які живуть в умовах постійних відключень електроенергії.

На світлині поруч з гілкою бавовни стоїть увімкнений ліхтарик.

«Без вас», — написала вона.

Нагадаємо, з 10 жовтня Росія почала цілеспрямований масований обстріл української енергетичної інфраструктури. Удари ракет і дронів пошкодили чимало електростанцій та ліній електропередач. Міста і регіони залишились без мобільного зв’язку, світла й води. 

Нового масового удару по Україні росіяни завдали 22 жовтня. Ракети та дрони влучали переважно в об'єкти енергетичної інфраструктури.

31 жовтня Росія знову вдарила по критичній інфраструктурі України. Під удар потрапили Київ, Харків, Запоріжжя, Черкащина, Кіровоградщина, Вінниччина і Львівщина. Також росіяни обстріляли Чернівецьку область, яка дуже рідко зазнає ракетних атак ворога.

15 листопада Росія здійснила наймасованіший обстріл енергосистеми від початку війни, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

18 листопада по всій території України запровадили стабілізаційні відключення електроенергії. Вони мають тривати по чотири години для кожної групи, повідомили в ДТЕК.

Фото: British Embassy Kyiv/фейсбук

antonina.detector.media