antonina.detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
27.01.2023 18:40
У Росії телеведучу Марію Єфросиніну внесли до списку терористів
У Росії телеведучу Марію Єфросиніну внесли до списку терористів
Міністерство внутрішніх справ Росії Міністерство внутрішніх справ Росії

Українську телеведучу та громадську діячку Марію Єфросиніну внесли до російського списку терористів та екстремістів. Дані про неї з'явилася в реєстрі на сайті «Росфінмоніторингу».

Також російське МВС оголосило Єфросиніну в розшук, однак не відомо, на якій підставі.

«Друзі, новини бачу! Все бачу! Дякую за вітання, їх більше ніж у день народження. Слава Україні», — прокоментувала новину телеведуча на своїй інстаграм-сторінці.

У своїх соціальних мережах телеведуча розповідає про повномасаштабне вторгення Росії та злочини росіян. На початку повномасштабного вторгнення жінка кілька разів зверталася до громадян країни-агресора із закликом виходити на протести проти війни.

Окрім цього, вона неодноразово різко висловлювалася щодо російських артистів та пропагандистів, які активно підтримують Путіна. Серед них — Філіп Кіркоров, Таїсія Повалій, Володимир Соловйов та інші. 

«Детектор медіа» також звернувся до Марії Єфросиніної за коментарем і чекає на її відповідь.  

Нагадаємо, раніше Марія Єфросиніна дала інтерв'ю ведучій «1+1» Наталії Мосейчук та пояснила, чому записувала свої звернення у соцмережах російською.

«Жодне моє звернення не мало б такої сили, якби я говорила українською. Я не вмію перекладати свої емоції українською. Розберемось після перемоги, але зараз прошу мене не цькувати», — говорила Єфросиніна під час розмови.

Фото: Марія Єфросиніна/інстаграм

antonina.detector.media