antonina.detector.media
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
13.05.2023 23:56
«Лаша Тумбай» зазвучала по-новому. Фінал «Євробачення» відкрили українські музиканти
«Лаша Тумбай» зазвучала по-новому. Фінал «Євробачення» відкрили українські музиканти
Організатори пісенного конкурсу обіцяли, що виступ українських учасників минулих років буде надзвичайно яскравим. Судячи з перших коментарів у соцмережах і публіки в залі — їм це вдалося.

Почалося шоу з оновленої та масштабної версії «Стефанії» Kalush Orchestra. Точніше, з кадру з чашкою, до якої підходить фронтмен Олег Псюк, забирає і йде у бік Майдану. 

Далі глядачам пропонують чергову версію об’єднання України та Британії: учасники Kalush Orchestra співають у метро, а їм підспівують зірки Туманного Альбіону. Навіть сама принцеса Уельська Кейт Міддлтон — вона зіграла на роялі.

Проте вже дуже скоро українські музиканти з’являються на сцені і продовжують співати з великою командою балету.

Після цього під британські хіти штибу «Sweet Dreams» від Eurythmics та «Hey Boy Hey Girl» Chemical Brothers почали одне за одним виходити учасники. Але цей процес час від часу переривали інші українські музиканти і співали маленькі уривки зі своїх пісень. Спочатку Go-A — фронтвумен Катерина Павленко цього разу замість зеленої шуби обмежилася зеленою накидкою. 

Потім на сцені з’явилася Джамала в костюмі, дуже подібному на той, у якому виграла конкурс у 2016 році. У кінці свого виступу співачка промовила: «Слава Україні! Героям Слава!». 

Тіна Кароль, вся у червоному, співала «Show Me Your Love». Наприкінці номера танцівники балету перевернули співачку догори дриґом. 

Ну а закінчився цей український блок виходом Вєрки Сердючки. У 2007 році, коли Вєрка поїхала на «Євробачення», росіяни були обурені назвою її пісні «Лаша Тумбай», адже вона їм звучала як «Раша гудбай».

Цьогоріч цей суперхіт конкурсу точно звучить саме так, і не лише для росіян. Наприкінці виступу Вєрка довше, ніж зазвичай, після фрази «OK Happy And» показувала характерні та не дуже пристойні рухи. Настільки активно, що жбурнула взуття в натовп. 

antonina.detector.media