antonina.detector.media
26.05.2023 20:45
«Сидять дві російські лібералки і обговорюють, чий Крим»: Рагулівна розкритикувала Гессен та Альбац
«Сидять дві російські лібералки і обговорюють, чий Крим»: Рагулівна розкритикувала Гессен та Альбац
Тетяна Микитенко, авторка блогу «Рагулівна», розкритикувала російську журналістку Євгенію Альбац та російсько-американського автора Машу Гессен (віддає перевагу займеннику «вони»). Популярна нині тема, але Микитенко зосереджується не на скандалі навколо літературного фестивалю World Voices, а на події, яка відбулася три місяці тому.

Розбір Микитенко стосується дискусії, яку Гессен і Альбац провели в Центрі вивчення Росії при Нью-Йоркському університеті. У відео спікери ведуть діалог щодо Криму, України, політики РФ та Путіна. Ось що каже Альбац:

«Я думаю, що Зеленський тямущий хлопець і розуміє, що звільнення Криму малоймовірне… Я думаю, що росіяни підуть на переговори, коли зрозуміють, що не зможуть втримати Донбас… Вважаю, що звільнення Криму буде в далекому майбутньому… через 5–10 років…»

Рагулівна наголошує на тому, що Альбац дуже обережно просуває тезу: «Крим — це частина Росії, і треба лишити його у спокої». Але звертає увагу, як Гессен намагаються повернути розмову з Альбац в інший бік і наголошують, що Зеленський — легітимний президент, якого обирали громадяни України, що ситуація, яку описує Альбац, у принципі неможлива.

«Моя точка зору: Зеленський — демократично обраний президент… Він працює з громадянами, які розуміють, що відбувається з людьми під російською окупацією. І Крим не є виключенням, на думку українців» 

На думку блогерки, Маша Гессен дійсно опонують Євгенії Альбац, але занадто м’яко і час від часу усе ж погоджуються. Проте ця розмова так чи інакше не є чимось нормальним: росіяни обговорюють у Нью-Йорку, правильно повертати Крим чи ні. Цей діалог у ютубі набрав 19 тисяч переглядів. Коментарі передбачливо вимкнуті. 

antonina.detector.media