antonina.detector.media
Лєна Чиченіна
«MediaLife»
19.06.2023 12:00
Росіяни готують чергову відповідь «Діснейленду»
Росіяни готують чергову відповідь «Діснейленду»
Це буде парк розваг у Тверській області, і називатиметься він «Союзмультфільм».

Недавній економічний форум у Пітері став джерелом цілої хвилі мемів та насмішок. У соцмережах обговорювали основні образи та ідеї події: від костюму Кіркорова з літачками до поради голови банку ВТБ «більше народжувати», щоб урятувати російський ринок праці.

А ще росіянам пообіцяли свій «Діснейленд» у Тверській області. Для цього угоду про наміри підписали гендиректорка «Союзмультфільму» Юліана Слащова і тамтешній губернатор Ігор Руденя. Останній сказав таке: 

«Наше завдання — забезпечити можливість не лише приїхати туди в будь-який сезон, у будь-який час, але і щоби парк виконував виховну та просвітницьку місію, зміцнював моральні цінності».

А поки росіяни чекають на крокодила Гену та кота Матроскіна, які пропагуватимуть їм традиційні православні цінності, нагадаємо, що керівництво Росії носиться з ідеєю відповіді «Діснейленду» вже не перший рік. Найбільш яскравий результат з’явився три роки тому поблизу Москви. Він отримав назву «Острів мрії», але журналісти, блогери та безліч відвідувачів визначили його як «недороблений парк». 

Він відкрився з великим пафосом та навіть виступом Путіна, проте більше половини атракціонів не працювало, в оздобленні постійно щось відпадало, відвідувачі скаржилися на високу ціну квитків та нецікаві атракціони порівняно з найвідомішими світовими. У медіа постійно зазначали, що місце анонсувалося як надзвичайно прогресивне, але насправді мало вигляд економваріанту. Наприклад, замість уже звичних для таких розважальних центрів голограм були прості монітори. 

Та головне — будівництво парку супроводжувалося протестами місцевих, бо створювали «російський Діснейленд» у заповідній зоні з великою кількістю рідкісних птахів і тварин. Ну а найбільш патріотичні росіяни були невдоволені, що практично всі персонажі — з ворожих американських мультиків. 

antonina.detector.media