antonina.detector.media
Лєна Чиченіна
«Medialife»
28.06.2023 15:50
«Треба дорослішати». Олексій Суханов розповів, чому підтримує легалізацію одностатевих шлюбів
«Треба дорослішати». Олексій Суханов розповів, чому підтримує легалізацію одностатевих шлюбів
Про це він розказав в інтерв’ю Славі Дьоміну.

Схоже, Олексія вже добряче дістали запитанням, чи він, бува, не гей? Навіть на фразу ведучого: «У нас в Україні, як ти вважаєш, потрібно узаконювати одностатеві шлюби?» — гість із легкою посмішкою, але явно роздратовано відповів: «А ти вів до того, що гей я чи ні? Ти до цього вів? Який ти, Господи».

Вочевидь, це пов’язано з тим, що Олексій не афішує свого особистого життя, а просто каже, що має стосунки і щасливий у них. А якщо не показуєш свою другу половинку, то в людей одразу напрошуються однозначні висновки. Таки складне життя в інтровертів. У кожному разі, камінаути належить робити тоді, коли сам вважаєш за потрібне, а не тоді, коли тебе пресують усі навкруги. 

Та все ж на питання Суханов відповів цілком чітко: потрібно. Бо «усі люди — різні, але усі люди — рівні». Дьомін одразу навів досить популярний аргумент: «А суспільство готове до цього?». На нього в Суханова знайшовся ось такий контраргумент: 

«Вибачте, треба дорослішати. Треба все ж таки, я думаю, відмовлятися від цієї маячні, яку вкладають в наші голови "рясники" і церква зокрема. Тому що це — звичайне маніпулювання. Не нам вирішувати, кого має кохати та чи інша людина. Кохання не має ані статі, ані віку, ані статусу, ані національності, ані будь-якої іншої маячні, вигаданої людством. Я вважаю, що ніхто не може забороняти кому-небудь кохати. І тим більш — руйнувати кохання. І це моя принципова позиція. 

Якщо суспільство не може цього збагнути, то це проблема не людини, яка кохає іншу. Наприклад, чоловік кохає чоловіка. Це не їхня проблема. Це проблема суспільства. І суспільство має лікуватися. Суспільство має розвиватися, читати більше книжок, дивитися більше хороших фільмів, дивитися круті вистави, які у нас зараз в українських театрах, розвиватися і міркувати. І ставити себе на місце цих людей». 

Поспішаємо всіляко підтримати Олексія. Тим паче, факти все більше говорять на користь того, що суспільство в нас не таке вже й затуркане, як дехто може подумати. Нещодавній приклад із Melovin надзвичайно показовий. Нагадаємо, співак прийшов на запис комедійного ютуб-шоу StandupUa, в якому ведучі почали сипати гомофобними жартами. За що одразу отримали гарного прочухана від великої та активної частини цього суспільства. 

Також ми хочемо оптимістично припустити, що ведучий займатиметься просвітництвом ще й у своєму проєкті «Говорить Суханов». І бажано без трешняка і порпання у брудній білизні, які там зазвичай відбуваються. Віримо у вас, Олексію! Хто-хто, а ви точно вмієте розмовляти з консервативною аудиторією, і статус авторитета робить вас просто безцінним у цьому процесі. 

Фото: скриншоти з ютуб-каналу Слава Дьомін

antonina.detector.media