antonina.detector.media
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
05.07.2023 14:05
Усім приготувати попкорн: Аліна Доротюк анонсувала інтерв'ю з Юлією Мендель
Усім приготувати попкорн: Аліна Доротюк анонсувала інтерв'ю з Юлією Мендель
Якщо ви вже почали забувати, хто така Юлія Мендель, – доведеться згадувати. Інтерв'ю вийде вже у наступний четвер і, підозрюю, соцмережі переповняться цитатами. Бо постити цілий тиждень Гордона з Арестовичем сил уже жодних не буде.

Аліна виклала анонс із таким текстом:

«ВЖЕ У ЦЕЙ ЧЕТВЕР❗️❗️❗️ я зустрічаюся на велику відверту розмову зі своєю колегою — колишньою Прессекретакою Президента України Юлією Мендель. Впевнена, постать Юлії цікавить Вас так само, як і мене???? А тому — залюбки вислухаю усі ваші запитання до своєї нової героїні. А найцікавіші — обов’язково поставлю».

Ну, самі розумієте, що в коментарях нічого хорошого немає. Переважно товариство питає, навіщо взагалі з пані Мендель проводити бесіду? І рішуче стверджує, що їм нецікаво. Ага, подивимося у четвер, шановні. 

Якщо прибрати емоційні коменти, то запитань від потенційних глядачів усе ж кілька є. Хтось хоче знати, що Юлія вважає своїм найбільшим факапом, як боролася із зірковою хворобою та про стосунки з Володимиром Зеленським. Власне, все. Більше питань немає. 

З одного боку, звичайно, трохи дивно, що Мендель, яка вже давно поза інформаційним простором, кличуть на інтерв'ю. З іншого постать вона дуже суперечлива, і величезна кількість людей точно прийде на неї по добрячу порцію кринжатини. 

Моя ж суперцінна думка в тім, що з Юлією Мендель цілком може вийти гарна розмова. Просто тому, що таких до цього, в принципі, і не було. Портретні інтерв'ю з колишньою прессекретаркою були абсолютно беззубими в Раміни, в «ЖВЛ», в «Сніданку з 1+1», у Наташі Влащенко. Як виняток ефір на радіо NV, в якому Крістіна Бердинських досить жорстко запитувала у Мендель, чому вона пішла вести програму про деолігархізацію на канал олігарха Ріната Ахметова. 

Цікавим та справді доречним інтерв'ю з Мендель може бути лиш тоді, якщо воно не буде дружніми теревенями із запитаннями типу «люди кажуть про вас таку гидоту, що б могли їм відповісти?». Ні, чекаємо на уточнювальні запитання і докопування до суті. В іншому разі не буде діла. До того ж, якщо інтерв'ю виявиться компліментарним, Аліні Доротюк цілком можуть закинути навмисне витягання цієї героїні з небуття назад в інфополе. Іф ю ноу вот ай мін. Усе ж ми маємо вже достатньо прикладів, коли популярних блогерів і телеведучих явно використовували для такої мети. Це і недавня розмова Раміни з дружиною Миколи Тищенка, і Спартак Суббота у Наталі Мосейчук. 

Тому чекаємо.  

antonina.detector.media