antonina.detector.media
Лєна Чиченіна
«Medialife»
06.07.2023 14:35
Від творців «Нармальнай рускай женщіни»: у Києві покажуть виставу про українські сварки
Від творців «Нармальнай рускай женщіни»: у Києві покажуть виставу про українські сварки
Тепер театр російської драми, даруйте, театр Лесі Українки приваблює публіку не лише виставами Наталки Могилевської. Вже у п’ятницю там починають прем’єрні покази «Трендів твіттера».

Це історія про сусідів, у будинок яких влучила ракета. Вони сидять під завалами і чекають на рятувальників. «Протягом вистави персонажі проходять через всі типові "срачі" українського суспільства: від питань мовного переходу і обговорення етапів української державності до шароварщини і таємничого зникнення Олега Винника».  

Як ви вже здогадалися, це буде трагікомедія. Глядачам обіцяють метамодерн і «рефлексії на всі болючі питання, які виникають під час повномасштабної війни. Нащо Творець створив росіян? Чи потрібен нам Булгаков?». Квитки на першу виставу вже майже розкупили. Я встигла вихопити, тому піду моніторити. 

Здобутками вистави режисер Слава Юшков хвалиться вже зараз: 

«Для мене “Тренди твіттера" — маленька культурна перемога. Адже тепер на театрі, який ще донедавна носив звання “русской драмы”, висить промо вистави з цитатою: “Якщо я колись опинюся перед творцем, я спитаю: а нахіба ти створив росіян?"»

Нагадаю всім, що Юшков працював над різними комедійними проєктами. Наприклад, був сценаристом таких телевізійних серіалів як «Коли ми вдома», «Королі палат» чи «Ромео і Джульєтта з Черкас». Останній довгий час був у вітчизняних трендах і є на Netflix. Що повністю спростовує думку (яка чомусь у багатьох побутує), що на цей ресурс беруть чудові та інтелектуальні серіали, а «не те, що у нас по телеку». 

А ось популярний вебсеріал «Нармальная руская женщіна», як на мене, в рази смішніший за те, що Юшков пише для телебачення. Принаймні, частина випусків — точно. У березні минулого року Даша Білоцерковець у себе в інстаграмі почала зображати типову російську жіночку Тамару, яка одразу стала вірусною. Вона вчила, як правильно носити шапочку з фольги, закликала Степана Бєндєру здатися, переймалася, як пояснити сину, що він більше ніколи не їстиме біґмак. А також просила поширити це відео, щоб усі дізналися, що «росіяни нормальні та адекватні». 

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Bilotserkovets Daria ????????❤️ (@bilotserkovets_dasha)

antonina.detector.media