antonina.detector.media
Лєна Чиченіна
«Medialife»
07.07.2023 15:45
Непозбувна бентега на ютубі. Юрій Ігнат дав інтерв’ю Василю Голованову
Непозбувна бентега на ютубі. Юрій Ігнат дав інтерв’ю Василю Голованову
Нещодавно я писала про поважних людей, які продовжують ходити на інтерв’ю до тих, хто роками займався поширенням російської пропаганди в медіа. Але бачу, доведеться робити якусь рубрику.

Кого можна побачити на каналах Влащенко чи Назарова — читайте тут. 

Ну а нині я дізналася, що 20 червня речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат з’явився на ютуб-каналі «Голованов». Пан Юрій розповів про наслідки на той час останньої атаки росіян, зміни в їхній тактиці та процес навчання українських пілотів на літаках F-16. 

Востаннє, зізнаюся, так дивувалася, коли побачила Павла Клімкіна в гостях у Макса Назарова. Думаю, щось про нього і його діяльність розповідати вже не варто, але про всяк випадок — ось детальний огляд його життєвого і творчого шляху. А тут — про ютуб-канал, який він нині веде. Можна будувати безліч теорій, навіщо поважний дипомат аж двічі приходив до цього, м’яко кажучи, сумнівного персонажа, але в кожному разі такі відвідини щонайменше його, Назарова, легітимізують.

Detector Media · Непозбувна бентега на ютубі. Юрій Ігнат дав інтерв’ю Василю Голованову

І ось нове казна-що. Ютуб-канал Голованова, до речі, дуже схожий і на ресурс Назарова, і на, скажімо, Наташі Влащенко. Це якась невелика кількість гостей (здебільшого «хороші росіяни» і трішки наших із підіпсованою репутацією), які приходять «по колу». 

Василь Голованов запрошує ось кого: Дмитро Гордон, Михайло Шейтельман, Марк Фейгін, Олексій Арестович, Юлія Латиніна, Борис Тізенгаузен, Роман Світан. Одним із постійних гостей каналу є радник голови ОП Михайло Подоляк. Ходить майже так само часто, як і Гордон.

Зазвичай такі походи пояснюють важливістю впливу на проросійську аудиторію. Тому, як бачимо, можна було займатися пропагандою скільки влізе, а наслідків не відчути. Нагадати собі, хто такий Василь Голованов і чим він займався, можна тут, тут і ще ось тут.  

antonina.detector.media