antonina.detector.media
Лєна Чиченіна
«Medialife»
11.07.2023 14:40
Чи справді Спартак Суббота втрачає свою популярність?
Чи справді Спартак Суббота втрачає свою популярність?
Розмови про інститут репутації у нас піднімаються постійно. І переважно для того, аби побідкатися, що його не існує. І ради на те нема.

Проте ведуча «Настоящего времени» Ірина Ромалійська все ж спробувала стати на стежку оптимізму. У фейсбуці вона поділилася спостереженням, що шоу «Подкаст терапія» на ютуб-каналі Спартака Субботи суттєво просіло за переглядами. І справді, до скандалу відео набирали у середньому 400–500 тисяч переглядів, бувало і більше. Нині ж бачимо на останніх подкастах до 20 тисяч, давніші спромоглися зацікавити десь із 50 тисяч глядачів. Популярність потихеньку йде на спад. 

Тому Ірина робить такий висновок: «В українському суспільстві панує думка, що в нас не працює інститут репутації. Але, здається, що кейс Спартака Субботи якраз є доказом того, що працює. Принаймні в цьому випадку».

Але, як ви знаєте, навіть найбільш оптимістичні дописи втрачають свою силу, якщо зайти в коменти. І справді, багато людей з Іриною не погодилися. Наприклад, Наталка Якимович зауважила, що в Субботи є популярний телеграм-канал на 92 тисячі читачів. Дописи переглядає до 30 тисяч. Ну і феєричне інтерв’ю Наталці Мосейчук теж згадалося. Редакторка «УП Культура» Тетяна Пушнова написала, що вимірювати репутаційні втрати лише зміною переглядів чи прослуховувань — недостатньо.

Журналістка та письменниця Міріам Драгіна взагалі здивувалася, що ті подкасти виходять. А голова Державної служби з безпеки на транспорті Євген Зборовський зазначив, що аудиторія, отже, раніше більше на Женю Яновича приходила. Це, до речі, доволі популярна думка. 

Які ж висновки ми можемо з вами зробити? Після скандалу з розслідуванням Іллі Полудьонного, який стверджував зокрема, що в Субботи немає диплома психолога, репутація останнього пішла у глибокий мінус. Там би і лишалася, якби він просто затих. Проте Субботу, схоже, наполегливо хочуть із цього дна витягти. Це і вже згадане інтерв’ю у Мосейчук, у якому ведуча не ставила жодних критичних запитань, а навпаки — виступала адвокаткою гостя. 

Також Спартака Субботу продовжують активно відбілювати такі панове, як Володимир Петров та Сергій Іванов, нинішню діяльність яких пов’язують із ОП. І ось, до речі, те, що ці два персонажі досі є у медіаполі, особливо Петров, якраз і свідчить, що репутація в нас не важить абсолютно нічого. 

Detector Media · Спартак Суббота. Як українці з тріском провалили черговий краш-тест

Ну а щодо Субботи, то є такі припущення, що його готують або до лобіювання інтересів влади (на ту аудиторію, яка в нього лишилася), адже у згаданому інтерв’ю він уже це робив. Або й узагалі — до політичної кар’єри. Десь там, в одній компанії з Арестовичем. Ось такі справи та інститути. 

antonina.detector.media