antonina.detector.media
Лєна Чиченіна
«Medialife»
11.07.2023 15:40
Опришки та реклама пива. Вийшов постер фільму «Довбуш»
Опришки та реклама пива. Вийшов постер фільму «Довбуш»
Сама стрічка вийде у прокат 24 серпня.

Ну а трохи раніше, 19 серпня, вона відкриє Одеський кінофестиваль. 

На постері ми бачимо трьох головних героїв: Олексу Довбуша (Сергій Стрельников), Івана Довбуша (Олексій Гнатковський) та Марічку (Дар'я Плахтій). А також рекламу пива. Принаймні перші досліджені мною відгуки саме такі. Для виробників пива, звісно, добре.

А от для постера то не зовсім комплімент. Але головне, як на мене, щоб у самому фільмі нічого не рекламували. Бо у «Скаженому весіллі» ще нехай, а ось коли опришки у 19 столітті почнуть діставати з холодильника пляшки — буде незручно. 

Комусь це зображення асоціюється з «Піратами Карибського моря».

Комусь — зі старою рекламою іншого пива.

А хтось одразу згадує «Захара Беркута». Ну, якщо один український фільм починають порівнювати з іншим, то це вже успіх. 

Нагадаю, події у «Довбуші» відбуваються на початку 18 століття. Представники польської шляхти та їхнє жорстке правління змушують гуцулів тікати в гори. Брати Олекса та Іван Довбуші стають опришками і планують помститися за вбивство батьків. Проте починають сваритися і стають ворогами. Олекса організовує та очолює повстання і стає народним героєм. 

Попередній фільм Олеся Саніна, «Поводир», став справжнім хітом. Хоча критиками сприйнявся більше прохолодно. Чекаємо, що нам покаже «Довбуш», і сподіваємося, що фільм також знайде багатьох шанувальників. 

antonina.detector.media