antonina.detector.media
Лєна Чиченіна
«Medialife»
12.07.2023 14:58
Історична драма по-багатому. Вийшов фінальний трейлер фільму «Довбуш»
Історична драма по-багатому. Вийшов фінальний трейлер фільму «Довбуш»
Стрічка без перебільшення є однією з найбільш очікуваних: виробництво почалося у 2018 році, а прокат кілька разів переносився. Тому маємо ефект очікування.

Який, щоправда, може перетворитися на розчарування. Але сподіваюся, цього не станеться. Промокампанія «Довбуша» вже почалася, тому ми все частіше чуємо новини про цю стрічку. Вчора автори представили постер і влаштували прем'єру фінального трейлера. Репортаж із цієї події чекайте ось-ось. Ну а нині цей трейлер уже з'явився в широкому доступі.

Попередній фільм Олеся Саніна «Поводир» запам'ятався глядачам видовищною та красивою картинкою. Деякі кінокритики навіть називали її занадто гламурною.

«Довбуш» анітрохи в цьому сенсі не пасе задніх, якщо не сказати більше. 

Напевне, найбільш яскравими є історичні костюми, над якими працювали Гала Отенко та Марія Керо. Хоча в соцмережах зараз з'явиться безліч спеціалістів, які критикуватимуть ці строї за історичну невідповідність. Тому чекаємо. Але в кожному разі подивіться, яка красива Дар'я Плахтій. Вона грає кохану Олекси Довбуша Марічку.

Уся краса та багатство на екрані — зрозуміле й очікуване. Адже «Довбуш» — один із найдорожчих українських фільмів із кошторисом у 120 мільйонів гривень. Частка Держкіно — 65 мільонів. Стрічка належить до категорії просвітницьких. Наскільки вона виконає це завдання — побачимо під час і після прокату. Бо бували в нас такі просвітницькі роботи про визначних людей, що радше відвертали публіку, ніж зацікавлювали. 

Ну і щоб ви вкотре оцінили значення бюджету, ловіть трейлер іншої стрічки про Олексу Довбуша — «Легенда Карпат» з Валерієм Харчишиним. Її знімали зовсім без підтримки держави всього за 4,5 мільони гривень. Принаймні, про таку суму говорять автори. А це значно менше за бюджет навіть дешевих комедій штибу «Свінгерів», «Зірок за обміном» чи історій про Дзідзьо. 

antonina.detector.media