antonina.detector.media
Лєна Чиченіна
«MediaLife»
28.07.2023 12:35
Розбірки мам не зупинити. 28 серпня стартує новий сезон шоу «Супермама»
Розбірки мам не зупинити. 28 серпня стартує новий сезон шоу «Супермама»
Судячи з анонсу, велика війна на характер шоу не вплинула і на глядачок чекає традиційна лавина сварок та взаємних звинувачень.

Проте зміни теж є: героїні нарешті розмовляють українською. Звісно, я роблю такий висновок лише за анонсом, але шоу зі здебільшого російськомовними учасницями, як це було раніше, нині дещо не в тренді. До того ж СТБ на свої старі випуски ставить дисклеймери. Мовляв, якби програму робили зараз, то учасниці обрали б українську. Цікаво, що «Супермаму» раніше знімали переважно у Києві, Харкові, Одесі, Дніпрі. Західні регіони для творців шоу наче не існували. 

Нагадаю, цей проєкт телеканалу СТБ використовує внутрішню мізогінію на повну. Щотижня четверо учасниць ходять одна до одної в гості, а потім оцінюють конкуренток як господинь, матерів, дружин та професіоналок. Усе це супроводжується прискіпливими запитаннями, претензіями, осудом, звинуваченнями, переходом особистих кордонів. А в останніх випусках автори почали влаштовувати фінали з уже геть істеричним зʼясовуванням стосунків, бійками та карколомним розкриттям страшних таємниць. 

Саме це аудиторію і приваблює. Більше про цей принцип тотального осуду читайте в нашому великому огляді на «Супермаму». Велика війна принесла великі зміни у психологічний стан українців: усі знервовані, постійно вибухають конфлікти, люди з різним досвідом не хочуть розуміти одне одного. Якщо автори шоу працюватимуть, як і раніше, то активно використовуватимуть ці сварки.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Телеканал СТБ???????? (@stbua)

Уже в анонсі ми бачимо, як гризуться дві учасниці:

— Ти лишила свою дитину в окупації!

— Що значить лишила?

— В окупації!

Інша ж учасниця розповідає, що може легко синові купити машинку за 18 тисяч гривень. Судячи з усього, від конкуренток вона отримала на горіхи, бо емоційно виправдовується, що має право витрачати гроші, які заробляє.

Звісно, є шанс, що ведучий Дмитро Карпачов наприкінці всіх миритиме і всі обійматимуться та перепрошуватимуть одна в одної. Але тоді сенс програми повністю втратиться, тому не думаю. «Супермама» — це суворий проєкт на виживання, а не групова терапія. І вчергове наголошу: Карпачова часто називають психологом. Зокрема, учасниці висловлюють своє захоплення ним, повагу і дякують за різні курси. Але питання до освіти цього чоловіка існують давно, тому на каналі завбачливо титрують його винятково як ведучого.  

antonina.detector.media