antonina.detector.media
Лєна Чиченіна
«MediaLife»
01.08.2023 20:55
Керманичі лейблу Papa Music створили дипфейкового Wellboy і залили його в тікток
Керманичі лейблу Papa Music створили дипфейкового Wellboy і залили його в тікток
Відео стало одним із найпопулярніших в акаунті Wellboy.music

Нині там уже 240 тисяч переглядів. Дипфейковий Вельбой на тлі штори співає уривок із треку «Пустоцвіт». Якщо подивитися коментарі, то багато користувачів здогадалися, що співак несправжній. Проте основні претензії в людей все ж до зовсім іншого — до тексту треку. Він такий:

«Мала, нє дєлай нєрви, настроєніє "Вандам"

Кач-кач, качались качєлі
і качався весь світ
Де ти? Де ти? Де ти? Де ти,
Моє дитинство?
Дозріли усі, ну а я — пустоцвіт»

@wellboy.music WELLBOY - Пустоцвіт #wellboy #пустоцвіт #україна ♬ Пустоцвіт - Wellboy

Найчастіше користувачі порівнюють Антона з учасником талант-шоу на СТБ Андрієм Мацевком. 

Нагадаю, що співак достроково і зі скандалом пішов з-під опіки лейблу Papa Music. І тепер його звати не Wellboy, а Вельбой. Оскільки офіційно контракт не розірваний, то на лейблі продовжують виходити його тректи. Від Антона вимагають виплатити компенсацію у 2 мільйони доларів, адже керівники лейблу вкладалися в його розкрутку, сподіваючись на прибутки у перспективі. 

Нині Papa Music продовжують випускати раніше записані пісні, і ось зараз настав час і дипфейку. Автори музичного видання «Музвар» жартують, що невдовзі будуть концерти з голограмами. Хоча, може, не такий уже це й жарт. 

Історії з дипфейками стають усе більш поширеними. Зовсім недавно на вже згаданому СТБ мав вийти серіал «Останній лист коханого», в якому обличчя російського актора Прохора Дубравіна замінили на обличчя українського актора Дмитра Саранскова. 

Польський режисер Бесаліл знімає політичний трилер про Путіна. У трейлері ми бачимо російського диктатора, створеного за допомогою комп'ютерних технологій. Також там можна побачити дипфейкових Бориса Єльцина та Білла Клінтона.

Учасники американського гурту Limp Bizkit і давні прихильники російського режиму зняли музичне відео з несправжніми Володимиром Зеленським, Джо Байденом, Сі Цзіньпіном, Кім Чен Ином та Володимиром Путіним. 

Зазвичай під час обговорень таких технологічних впливів автоматично згадують серіал «Чорне дзеркало», автори якого описують ці процеси. В останньому сезоні якраз є епізод, у якому головна героїня виявляє, що за мотивами її життя миттєво знімають і випускають серіал. Її саму грає дипфейкова Сальма Хаєк. Але потім з'ясовується, що все ще більш заплутано і герої остаточно втратили відчуття себе та реальності. 

У кожному разі, штучний інтелект нині оточений неймовірною кількістю жахачок. І концерти Вельбоя-голограми — не найгірше пророцтво.  

antonina.detector.media